Öğrencileri Gaza Getirecek Motivasyon Filmleri

 

Ders çalışmak, gelecek kaygısı, sınavlar, gençlik, eğlence derken ve havalarında soğumasıyla insanın motivasyonunun azalması çok doğal bir durum. Fakat kendinizi geri toparlamak, hızla işe koyulmak ve veriminizi arttırmak istiyorsanız bu listedeki filmler tam size göre. Bu yazı genel olarak öğrencileri motive edecek filmler olarak hazırlanmış olsa da bence çalışma şevkini arttırmak isteyen herkes bu filmleri sevecek ve faydalanabilecektir. Hadi lafı uzatmadan yazımıza geçelim.


Öğrencileri Gaza Getirecek Motivasyon Filmleri


1- Ölü Ozanlar Derneği/ Dead Poets Society (1989)


öğrenciler için motivasyon filmleri- ölü ozanlar derneği



Eminim aranızda bu filmi henüz izlememiş olanınız azdır ama daha az izlenmiş filmlere geçmeden önce bu harika klasiği en başa koymak istedim. Başrolde Robin Williams' ın olduğu bu film aynı isimli N. H. Kleinbaum' ın yazdığı kitaptan esinlenerek çekilmiş. Birçok dalda Oscar adayı bir film olan Ölü Ozanlar Derneği' nin genel olarak konusu, baskıcı, otoriter ve kuralcı bir erkek yatılı okulu olan Welton Academy' e farklı ve yaratıcı öğretme tekniklerine sahip İngilizce öğretmeni Bay Keating' in gelmesiyle öğrencilerin hayatının değişimi üzerine. Bay Keating, öğrencilerine şiirin ne kadar etkili ve büyüleyici bir şey olduğunu öğretmesi üzerine öğrencileri okulda gizli bir topluluk kurup kendi şiirlerini yazmaya başlıyor. Bundan sonra gelişen ilginç olayları öğrenmek için bence bu filmi kesinlikle izlemelisiniz, sizi kesinlikle motive edecektir.

2- Sevimli Canavarlar Üniversitesi (2013)


öğrenciler için motivasyon filmleri- sevimli canavarlar üniversitesi


Bu yazıda animasyonun ne işi var diyebilirsiniz fakat böyle derseniz çok yanılırsınız çünkü bu animasyon kesinlikle insanı motive ediyor! Sevimli Canavarlar' ın devam filmi olan Sevimli Canavarlar Üniversitesi gelecekte değil geçmişte geçiyor. İlk filmde tanıyıp sevdiğimiz iki kafadar James P. Sullivan ve Mike Wazowski' nin bu sefer geçmişteki üniversite maceralarını izliyoruz. Eğer ilk filmi izlemediyseniz sorun değil, ikinci filmde her şey anlaşılır şekilde. Yine de ilk filmi de bu filmi izledikten sonra izlemenizi tavsiye ederim. Üniversiteli bu öğrencilerin çalışma azmi, kampüs yaşantısı hem çok eğlenceli hem gaza getirici.

3- The Social Network/ Sosyal Ağ (2010)


öğrenciler için motivasyon filmleri- the social network-sosyal ağ


Mark Zuckerberg' ü bilmeyeniniz yoktur, Facebook' un kurucusu, Instagram ve Whatsapp' ın şuanki sahibi. Fakat Facebook' u kurduğu zaman henüz beş parasız bir üniversite öğrencisi olduğunu biliyor muydunuz? Bu dünya çapındaki şaşkınlık uyandıracak başarıyı bir öğrenci olarak elde etmiş birisi. The Social Network, Türkçe ismiyle Sosyal Ağ da Facebook' un kuruluşunun tüm hikayesini anlatıyor, yani bu film sizi teşvik etmeyecek de ne edecek?


4- The Theory of Everything/ Her Şeyin Teorisi (2014)


öğrenciler için motivasyon filmleri- theory of everything- her şeyin teorisi


Stephan Hawking, dünyaca ünlü İngiliz fizikçi, bir çok teorinin kurulmasına imza atmış müthiş bir deha. Cambridge Üniversitesi' nde okuyan henüz genç, geleceği parlak 21 yaşında bir öğrenciyken kendisine hayatını gerçekten zorlaştıracak amyotrofik lateral skleroz(ALS) hastalığı tanısı kondu. Bu film, tüm bu zorluklara rağmen farklı çözümlerle hayata neşeyle sıkı sıkı tutunan Stephan Hawking' in ve ailesinin yaşamını anlatıyor. Bu ilham alınacak hayat hikayesi de sizi kesinlikle motive edecektir.

5- Kör Nokta/ The Blind Side (2009)


öğrenciler için motivasyon filmleri- kör nokta- the blind side


Hazır gerçek hayat hikayelerinden gidiyorken listenin sonuna Kör Nokta' yı koymak istedim. Sandra Bullock' ın da oynadığı bu film gerçek bir ilham kaynağı. Michael Ocher adında yetim ve annesi uyuşturucu bağımlısı olan lise çağında siyahi bir çocuğun beyaz bir aile tarafından sahiplenilmesi ve yardımı sayesinde hayatındaki büyük değişimin hikayesi. Okuma yazmayı bilmeyen, derslerde inanılmaz zorlanan Michael, yaşıtlarından çok daha iri bir vücuda ve harika bir spor yeteneğine sahip. Film boyunca Michael' ın ve onu sahiplenen ailenin verdiği emeği, çalışma azmini görüyoruz. Bu filmi en kısa sürede izlemelisiniz, gerçekten bir harika.


Listemiz sona erdi, nasıl buldunuz? Umarım bu filmler sizi gerçekten motive eder. Eklemek istediğiniz film ya da bu filmler hakkında bir şeyler söylemek isterseniz sizi yorumlara beklerim.

Başka bir film listesi görmek isterseniz En İyi Aile Filmleri 2021 yazıma bakabilirsiniz.

Öğrencilere yönelik daha fazla içerik görmek isterseniz Lise Bitmeden Okunması Gereken 5 Kitap, Kitap İncelemesi/ Analizi Nasıl yapılır ve İyi Bir Mektup Nasıl Yazılır yazılarıma da bakmanızı öneririm.

Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız sağdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar