The Baby-Sitters Club Netflix 2.Sezon İncelemesi: Efsane Bölümler!

Hepinize merhabalar, daha önce The Baby-Sitters Club ya da Türkçesiyle Bebek Bakıcıları Kulübü 1.sezon incelemesini yapmıştım ve 2.sezon incelemesini de yapacağımın sözünü vermiştim. İşte şimdi sözümü tutuyorum. Hadi lafı uzatmadan bu harika dizinin 2. sezon incelemesine geçelim ve Kristy, Marry Anne, Stacey ve Claudia' yı bu sefer neler bekliyor görelim. Bu yazı 2.sezon ile ilgili spoiler içermiyor olsa da 1.sezonu izlemediyseniz, izledikten sonra okumanızı tavsiye ederim.


The Baby-Sitters Club Netflix 2.Sezon İncelemesi: Efsane Bölümler!


Öncelikle ilk sezon için her ne kadar sevmiş olsam da diziye bir eleştiride bulunmuştum; dizide vermek istedikleri mesajları biraz gözümüze sokuyorlar diye. Bu sezon bu eleştiriyi tamamen geri alıyorum.

Sonunda 2.sezonun Netflix' e gelmesiyle birlikte kızların yaşadığı maceralar devam ediyor. Bu yıl hepsi bir yaş daha büyümüş ve 7.sınıfa geçmişler. 2.sezonun ilk bölümünü yine kulübün lideri Kristy'nin hikayesiyle başlıyor. 1.sezon'dan hatırlarsınız ki Kristy'nin annesi ve sevgilisi Watson evlenmişlerdi ve artık hep birlikte Watson'ın fazlasıyla büyük evinde yaşamaya başlamışlardı. 

Kristy doğal olarak yeni evine ve aile ortamına henüz alışamamış olsa da artık Watson' a karşı o kadar sert davranmıyor ve karşısındaki kişinin de duygularını önemseyerek hareket ediyor ki bu çok önemli bir karakter gelişimi. Eski hayatını geri istemek konusunda önceki sezon bu kadar ısrar eden bir genç kızın sonunda uyum sağlaması gerçek bir olgunluk. Kristy' nin her şeyi kontrol etme takıntısını biraz kendime benzettiğim için bu olgunlaşma sürecini görmek beni duygulandırdı. 


Genel olarak bebek bakıcıları kulübündeki bütün kızlar zaten zihinsel olarak da daha olgunlaşmışlar. Bu sezon kulübe yeni iki üye daha katılmış: Jessi ve Mallory. Jessi yetenekli bir balerin. Yoğun bale dersleri, Bebek Bakıcıları Kulübü ve okulu bir arada yürütmekte bu sezon biraz zorlanacak gibi gözüküyor.


The Baby-Sitters Club Netflix 2.Sezon İncelemesi: Efsane Bölümler! Yeni karakter Jessi
The Baby-Sitters Club Jessi


Mallory ise özgüveni biraz eksik ama son derece sevimli, konuşkan, kızıl saçlı bir genç kız. Mallory, Marry Anne'in ilk sezondaki hali gibi utangaç ve içe kapanık değil, özgüveni eksik derken kararsız ve kendi kapasitesine güveni az demek istiyorum. Marry Anne de ilk sezona kıyasla çok daha farklı bir hava var, karakterin kendine olan güveninin sağlamlaştığını oyuncu çok güzel yansıtmış. Zaten bu sezonki oyunculuklara tek kelimeyle bayıldım.


The Baby-Sitters Club Netflix 2.Sezon İncelemesi: Efsane Bölümler! Yeni karakter Mallory
The Baby-Sitters Club Mallory


Bu sezon daha büyük oldukları için erkek arkadaş ya da ilişkileriyle ilgili konular biraz daha gündemde ama işleniş tarzı kesinlikle kaliteli ve sıradan gençlik dizilerinden çok uzak. Kristy hala bu konulara pek dahil olmasa da ilk sezondaki gibi kızların heyecanını yargılamıyor. Yalnız bir durum Kristy'nin canını sıkıyor; Stacey, Kristy' nin abisi Thomas ile flörtleşiyor. 

Kristy ve ailesinin taşındığı yeni zengin mahallesi başta pek misafirperver değiller fakat Kristy öyle güzel bir söz söylüyor ki bu konuda, size de kesinlikle aktarmam gerektiğini düşünüyorum:

"Bir yere ait hissetmek için oraya aitmiş gibi davranmalısın."

Bu söz beni gerçekten etkiledi. Bulunduğumuz bir yere yabancı hissetmek eminim hepimizin başına en az bir kez gelmiştir ve bu durumdan sıyrılmak için en iyi yöntem kesinlikle çevredeki insanlarla kaynaşıp oranın parçası olmaya başlamaktır. Bu belki biraz uzun sürebilir ama insan sonunda ilk başta hissettiği yabancılığı pek hatırlayamıyor bile.

Genel olarak The Baby-Sitters Club 2.sezonun ilk bölümü üzerinden size 2.sezonu tanıtmış oldum. Açıkçası bu sezonu ilk sezona kıyasla çok daha fazla beğendim. Karakterler daha bir oturmuş ve oyunculuklar da bahsettiğim gibi son derece başarılıydı. Konuların tükenmesi gibi bir problemle karşılaşabileceklerini düşünüyordum bu sezonu izlemeye başlamadan önce ama tam aksine bu sezonki konular daha da ilginçti ve fazlasıyla üzerine düşünülmüştü. 2.sezon 8 bölümden oluşuyor, 1.sezonda ise 10 bölüm vardı. Sezonu o kadar çabuk bitirdim ki biraz unuttuktan sonra tekrar izleyeceğimi düşünüyorum.

3.Sezon ile ilgili Netflix henüz bir duyuruda bulunmadı ama açıklandığı gibi bu yazıya güncelleme yapacağım, takipte kalın.

Bu diziyi sevdiyseniz Anne with an E dizisine yaptığım incelemeye de bakmanızı öneririm.
Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak 
için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et 
butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız
sağdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar