Spider-Verse Üzerinden Spiderman: No Way Home Teorisi

2018' de Avengers: End Game'den hemen sonra çıkmış olan Sony ve Marvel ortak yapımı Spider-Man: Into the Spider-Verse' ü sonunda izleme fırsatı buldum. Bu yazıda Spider-Verse animasyonuna yapacağım inceleme üzerinden Aralık ayında çıkacak olan Spider-Man: No Way Home filminde karşılaşabileceğimiz şeyler üzerine teorimi sizinle paylaşacağım. Hadi çayınızı, kahvenizi alın gelin yazımıza geçelim.


Spider-Man Into the Spider-Verse İncelemesi Üzerinden Spiderman: No Way Home Teorileri


Öncelikle Spider-Verse, tıpkı Spider-Man' in ilk serisinde olduğu gibi Sony ve Marvel' ın ortak çalışması. Benim gibi birçoğunuzun bu iki şirket bir aradayken çok daha iyi işler çıkardığını düşündüğünü tahmin ediyorum, Spider-Verse bu düşünceme kanıt olmuş gibi. Bu animasyonda farklı evrenlerden bir çok Spider-Man' in buluşup ortak düşmanlarını yok etmeye çalıştıklarını görüyoruz. 

Tahmin edersiniz ki Marvel ve Sony' nin 3 yıl önce böyle bir animasyon çekmesi zaten bu evrenlerin birleşeceğine dair bir göndermeydi ve şuan biliyoruz ki Spider-Man: No Way Home' da da bizi aynen bu bekliyor. Fakat henüz Tobey Maguire ve Andrew Garfield' ın filme dahil olup olmadığı açıklanmadı, benim tahminimse en azından birinin No Way Home' da olacağı yönünde.

Daha önce Venom' un da bu filmde olma ihtimalinin yüksek olduğuna dair kanıtlarlar göstererek bahsettiğim yazıma buradan bakabilirsiniz. Öncelikle Spider-Man: Into the Spider-Verse' ün incelemesini yapayım, devamında da No Way Home ile ilgili teorimden bahsedeyim.

Spider-Man: Into the Spider-Verse Konusu, İncelemesi


Spider-Verse kesinlikle şimdiye kadar izlediğim birçok animasyon filminden daha canlı ve dinamik bir çizime sahipti. Adeta karakterler ekrandan fırlayacak gibiydi. Ve karakterlerin çizim şekilleri, duruşları, mimikleri kesinlikle kişiliklerini harika yansıtmış. Daha önce Spider-Man ve Avengers çizgi dizilerini izlemiştim fakat Örümcek Adam Örümcek Evreninde benim fikrime göre açık ara daha güzeldi. 

Her zaman gördüğümüz CGI ile değil el yapımı çizimlerin bilgisiyarda iç içe geçirilerek oluşturulmuş bir animasyon ve bence muhteşem olmuş. Böyle yapılmış başka çizgi dizi ya da animasyonları araştıracağım, bulduğum gibi sizin de haberdar olmanız için beni Instagram ve Twitter' dan takip etmeyi unutmayın. Sizin bildiğiniz benzer animasyonlar varsa da yorumlara yazabilirsiniz.


Spider-Man Into the Spider-Verse İncelemesi Üzerinden Spiderman: No Way Home Teorileri


İlk olarak Miles Morales, yani ana karakterimizden bahsetmeye başlayayım. Miles, genç bir lise öğrencisi ve fazlasıyla zeki, bu yüzden de özel sınavla kabul edilen bir akademiye geçme hakkı kazanmış fakat evinden uzakta kalması gerektiği için filmin başında Miles bu durumdan pek memnun değil. Yine okula gittiği bir günün akşamında yurttan kaçıp okula yakın bir yerde yaşayan amcasının yanına gidiyor ve birlikte eğleniyorlar. Gizlice bir tren istasyonuna girip boş duvarına grafitti çiziyorlar fakat bu sırada Miles radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılıyor. Başta hiçbir şey hissetmese de ertesi sabah değişimleri fark etmeye başlıyor.

İşin ilginç yanı, Miles' ın bulunduğu evrende zaten popüler bir Spider-Man yaşıyor. Yaşadığı değişimler Miles' ı dehşete düşürür ve kendisini ısıran örümceği bulmak için önceki gece amcasıyla graffiti yaptıkları yere geri gider. İşte bu noktadan sonra işler hiç beklenmedik bir hal alır. Bu filmin kötü karakteri Kingpin, diğer evrenlere açılan bir portal inşa etmiştir ve yetişkin Spider-Man onu durdurmaya çalışırken ağır yaralanır fakat Miles' ın da Örümcek Adam olduğunu sezince görevi ona verir ve bunun üstüne Miles USB' yi takıp portalı durdurmaya çalışırken Kingpin, yetişkin Spider-Man' i öldürür.


Miles' ın geç olmadan o portalı yok etmesi gerekiyordur fakat daha yeni dönüşmüş bu genç çocuğun yardıma ihtiyacı vardır, tıpkı Peter' ın Spider-Man Eve Dönüş Yok fragmanında da dediği gibi. Bu sırada The Amazing Spider-Man ortaya çıkar, Spider-Verse' ün ikinci en önemli karakteri o olur. Peter B. Parker, orta yaşlı, hayattan ve süper kahramanlıktan nasibini almış bir Spider-Man olarak karşımıza çıkıyor. Mary Jane' den boşanmış, bir çok sakatlık geçirmiş, May halası ölmüş bu Peter, portal açılınca istemeden Miles' ın olduğu evrene gelmiş. 

Spoiler vermemek adına filmin geri kalanında ne olacağından bahsetmeyeceğim ama izlediğim en iyi Marvel filmleri arasında ilk 5' e girmeyi başardı. Miles' ın siyahi, latin asıllı bir Spider-Man olması ve daha sonra Spider-Woman' ın da ortaya çıkması benim çok hoşuma giden ayrıntılardı. Şimdi No Way Home ile ilgili teorime geçelim.

Spider-Man: No Way Home Teorisi

Miles, Tom Holland' ın Peter Parker' ı ile yaklaşık aynı yaşta. Bu evrenlerle ilgili Sony ve Marvel' dan birkaç film daha beklendiği için benim tahminime göre No Way Home' da hem Tobey hem de Andrew' un olacağını zannetmiyorum. Andrew Garfield' ın bu filmde olacağından neredeyse eminim fakat Tobey Maguire' ı bir sonraki film için ayarlayacaklarını düşünüyorum çünkü Marvel elindeki bu büyük kitleyi bir filmde bırakmaz gibi geliyor.


Spider-Man Into the Spider-Verse İncelemesi Üzerinden Spiderman: No Way Home Teorileri


Zaten Tom ve Andrew' un yakın zamanda bir araya geldiği bir çok ortam oluştu ve basına sızan Andrew Garfield'ın Spider-Man setinde olduğu bir resim de var. Benim teorim, tıpkı Spider-Verse' te olduğu gibi Andrew' un Spider-Man' i Tom' a yardım edecek fakat tabi ki filmin yıldızı Tom olacak ve evrenleri kurtarmayı başaracak. Zaten bir çok kişi yeni Iron Man' in de Tom olacağını düşündüğü için bu gayet olası bir ihtimal.


Ayrıca Andrew' un filmde olacağını destekleyen No Way Home fragmanında bir sahne de var. Filmde MJ, tıpkı Gwen' in The Amazing Spider-Man 2' de olduğu gibi kayıp düşüyor ve bir el onu tutmaya uzanıyor. Hatırlarsınız ki The Amazing Spider-Man 2' de Peter yetişememişti ve Gwen yere çarpıp ölmüştü. Şuanda ben de dahil bir çok fan bu paralel sahnenin Andrew'un girişi için kullanılacağını düşünüyor. Andrew MJ' yi kurtararak kendi evreninde yapamadığı şeyi yapacak ve kaderinin akışını tamamlayacak.

Dr. Strange fragmanda diğer evrenden gelen kötüler için kaderlerinde Spider-Man' den öç almak olduğu için geldiklerini söyledi, benim düşüncem o zaman bu diğer evrenlerdeki Spider-Man' ler için niye geçerli olmasın?

Spider-Man No Way Home 17 Aralık' ta vizyona girecek ve inanılmaz heyecanlıyım. Filmden sonra kim haklı çıkacak göreceğiz. Eğer benim teorim doğru çıkarsa bu yazının yorumlarında buluşalım arkadaşlar.

Güncelleme: Spider-Man No Way Home için yaptığım spoilersız incelemeye buradan bakabilirsiniz.
Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak 
için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et 
butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız
sağdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar