The Good Place Benzeri Diziler: Felsefi Dizi Önerileri

Merhaba sevgili okurlar, eğer siz de benim gibi The Good Place'i bitirdikten sonra boşluğa düştüyseniz hiç üzülmeyin çünkü bu yazıda The Good Place benzeri dizileri derledim. Bu listedeki dizilerin hepsi insanı düşündürten felsefi ögeler içeriyor fakat bir o kadar da eğlenceli ve komikler, bir çoğu sit-com şeklinde. The Good Place'in yazarı ve yapımcısı Michael Schur' un yarattığı diğer güzel diziler de bu listede var. Bu arada The Good Place için yaptığım incelemeyi okumadıysanız buradan göz atabilirsiniz. Ek olarak bu listedeki diziler ailecek izlemeye pek uygun değil, haberiniz olsun. Hadi lafı uzatmadan listemize geçelim.


The Good Place Benzeri Diziler: Felsefi Dizi Önerileri



1- Brooklyn Nine-Nine


The Good Place Benzeri Diziler: Felsefi Dizi Önerileri


The Good Place' i bitirdikten sonra ilk karşınıza çıkacak dizi eminim ki Brooklyn Nine-Nine' dır. Brooklyn Nine-Nine da aynı The Good Place gibi bir durum komedisi ve yazarı, yönetmeni The Good Place ile aynı; Michael Schur. 16 yaş ve üzerine uygun olan Brooklyn Nine-Nine bir polis karakolundaki polislerin ilginç ve çılgın yaşamlarını konu alıyor. Kesinlikle en çok güldüğüm dizilerden biri Brooklyn Nine-Nine' dır fakat tek özelliği komik olması değil, aynı zamanda içindeki karakterlerin psikolojik olarak inanılmaz derecede detaylı yazılmış olması. Çoğu sit-com'daki karakterler tek yönlüdür ve o yönleri durumu komik yapan şeydir fakat Brooklyn Nine-Nine' ın karakterleri kesinlikle tek tek analiz edilesi türden çok yönlüler. 

2- Modern Family


The Good Place Benzeri Diziler: Felsefi Dizi Önerileri


The Good Place benzeri diziler arasında bu harika komedi dizisi de kesinlikle yer almalı diye düşünüyorum. Modern Family 11 sezondan oluşan tam bir komedi fırtınası. Konusu geniş ve "sıradan" Amerikan ailesi tanımına uymayan bir aileyi konu alıyor. Ailenin otoriter babası Jay Pritchett' in ailesi ve iki çocuğu Mitchell ve Claire' in ailelerinin birlikte büyüyüşünü, olgunlaşmasını ve sımsıcak bir aileye dönüşmesini izliyoruz.

3- Lost


Eminim bir dönemin dünya çapında en çok izlenen dizisi Lost' u duymuşsunuzdur. Bu listedeki komedi dizisi olmayan nadir dizilerden olan Lost, içindeki sizi düşünmeye zorlayan unsurlar sayesinde The Good Place' e benziyor. Bir uçak kazası sonucunda ıssız bir adaya düşen bu uçaktaki yolcuların başlarına gelen gizemli ve tuhaf olayları konu alıyor. Onların kurtulma çabasını izlerken siz de kafanızda sürekli çözümler arar hale geliyorsunuz. Kesinlikle inanılmaz merak uyandıran ve sürükleyici bir dizi, tavsiye ederim.

4- Superstore


The Good Place Benzeri Diziler: Felsefi Dizi Önerileri


Superstore, Amerika'nın Carrefour'u gibi düşünebilecek büyük bir market olan Cloud 9' da çalışanların başlarından geçen komik olayları konu alıyor. Bazen gerçekten saçma şeyler yaşansa da karakterleri gerçekten güzel yazılmış bir dizi. 6 sezondan oluşan bu durum komedisine de bir göz atın derim, ama aileyle izlenecek türden değil. 18 yaş ve üzerine daha çok hitap ettiğini düşünüyorum. Dizi de ayrıca bu büyük market zincirlerinin çalışanlarına yaptığı haksızlıklara da eleştiri var, bu da dizilerde çok sık karşılaştığımız bir konu değil.

5- Parks and Recration


Bir çok ödül almış olan bu durum komedisi de kesinlikle tarz olarak The Good Place benzeri diziler arasında. Bu dizinin yapımcı ve senaristi de Michael Schur. Amerika'nın bir eyaletindeki Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü'nde hizmet veren çalışanları konu olan bu dizi daha çok baş karakter Leslie Knope' un çevresinde dönüyor fakat dizinin diğer karakterleri de bir o kadar komik ve ilginçler. 

6- Community


The Good Place Benzeri Diziler: Felsefi Dizi Önerileri


Community, adından da anlaşılacağı üzere yine bir topluluğu konu alıyor. Jeff Winger adlı bir avukatın diplomasının sahte olduğunu öğrenmesi üzerine tekrar üniversiteye dönmesiyle başlıyor dizi. Greendale adlı bu üniversiteden sorunsuz bir şekilde mezun olmak isteyen Jeff, toplumun farklı kesiminden insanların toplandığı bir topluluğun lideri olup çıkıyor. 6 sezondan oluşan bu diziye de bakmanızı öneririm. 18 yaş ve üzeri bir dizi olduğunu eklemeliyim.

7- Forever


Daha çok fantastik bir konuya sahip olan Forever' ı güzel bir mini dizi gibi düşünebilirsiniz. Sadece 1 sezonu olan Forever' ın konusu Dr. Henry Morgan adlı başarılı bir medikal müfettişi aslında ölümsüzdür. 200 yaşında olan bu müfettişin geçmişi ise büyük bir bilinmezlik ve dizi boyunca yavaş yavaş geçmişindeki gerçekler ortaya çıkıyor. Bir çırpıda izlemelik bu dizide aksiyon sahnesi aramak yerine daha çok sürükleyiciliğine ve oyunculuklara odaklanırsanız fazlasıyla keyif alacağınızı düşünüyorum.

8- Russian Doll


The Good Place Benzeri Diziler: Felsefi Dizi Önerileri


Bir çok yönden The Good Place' e benzeyen Russian Doll' u da seveceğinizi düşünüyorum. Baş karakter Nadia, New York' ta bir partiye katılır fakat partide başına fazlasıyla tuhaf olaylar gelmeye başlar ve partinin sonunda Nadia ölür. Daha da ilginci Nadia tekrar aynı partide uyanır ve bu sefer ölmemenin yollarını arar. The Good Place' teki gibi bu dizi de hem komik ögeler barındırıyor hem de ahlak felsefesini ve doğru olanın ne olduğunu karakterin kendisiyle birlikte size de sorgulatıyor. Klasik The Groundhog Day (Bugün Aslında Dündü) filmi konusuna sahip olsa da bu dizide bu konu çok güzel yorumlanmış. Yine bu dizi de +18.

9- Zoey's Extra-Ordinary Playlist


Zoey's Extra-Ordinary Playlist de fazlasıyla farklı bir konuya sahip. Bilgisiyar programcısı olarak çalışan Zoey hiç geçmeyen baş ağrısı yüzünden MRI' a girer. MRI sırasında ona pop müzik dinletilir fakat aynı anda deprem olur ve Zoey MRI' dan hızla çıkmak zorunda kalır. İşler bu noktadan sonra ilginçleşir çünkü Zoey, çevresindeki insanların düşüncelerini ona şarkı söylüyorlarmış gibi duymaya başlar. 

10- Veronica Mars


Kristen Bell'in (The Good Place-Eleanor) başrolünde oynadığı bir başka diziyle listeyi sonlandırıyoruz. Veronica Mars, Neptün adlı bir kasabada geçen tuhaf cinayetleri araştıran bir kadını konu alıyor. Kristen Bell aynı zamanda bu dizinin yapımcılığını da üstlenmiş. 

The Good Place benzeri diziler listem bu şekildeydi. Siz bu diziler hakkında ne düşünüyorsunuz? İçlerinde daha önce izlediğiniz bir tane var mı? Görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. 

Bu yazıyı beğendiyseniz İşte Fanları Mutlu Edecek Anne with an E Benzeri 15 Dizi adlı yazıma da göz atabilirsiniz. Ayrıca bu yazıyı başka bir The Good Place sever arkadaşınızla paylaşabilirsiniz ki o da faydalanır.
Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak 
için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. 
Takip et butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız
sağdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar