İşte O An Geldi! Spider-Man No Way Home Spoilersız İncelemesi

Aylardır hepimizin büyük bir heyecanla beklediği Spider-Man No Way Home, ya da Eve Dönüş Yok sonunda vizyona girdi. 3 Hafta önceden bilet aldığım bu muhteşem yapıta sizin için iki inceleme hazırlıyorum, şuanda okuduğunuz hiçbir şekilde spoiler içermiyor. Önümüzdeki hafta içindeyse spoiler içeren, filmi izlemişler için yazacağım bir inceleme olacak. Hadi hazırsanız incelemeye geçelim.


Spider-Man No Way Home Spoilersız İncelemesi



Öncelikle biraz Tom Holland'dan bahsetmek istiyorum. Şimdiye kadar Tom'un Spider-Man'i Marvel evreninin çocuğu gibiydi. Avengers çatısı altında Iron Man'in korumaya aldığı neredeyse ufaklık diyebileceğim bir karakterdi diğer Spider-Man'lere kıyasla. Fakat bu filmde Tom'un Spider-Man'inin gerçek olgunlaşma sürecini izliyoruz. "With great power comes great responsibility" sözünü unutmayın çünkü bu filmin temasını oluşturuyor diyebilirim. 

Spider-Man Far From Home'dan hatırlarsınız ki filmin sonunda Mysterio tüm dünyaya Spider-Man'in Peter Parker olduğunu açıklamıştı. Gerçek kimliğinin ortaya çıkması fragmanlardan da anlayacağınız üzere Peter ve çevresi için dayanılamaz bir hal alıyor ve bunun üzerine Doctor Strange'den yardım almaya gidiyor. 


Fakat tabi ki hiçbir şey beklenildiği gibi gitmiyor çünkü tüm dünyanın Spider-Man'i unutması gerekirken paralel evrenler arası kapılar açılıyor ve daha önce Tobey Maguire ve Andrew Garfield'ın Spider-Man'leri ile savaşan tüm kötüler Peter'ın evrenine geliyor. No Way Home Stan Lee'nin çizgi romanları ve Marvel Sinematik Evreni'nin harika bir birleşimi olmuş. Kesinlikle diyebilirim ki Avengers Endgame'den beri izlediğim tartışmasız en iyi Marvel filmiydi, ki Endgame'den bile çok sevmiş olabilirim çünkü ondan çıktığımda hüngür hüngür ağlıyordum.


Spider-Man No Way Home Spoilersız İncelemesi
Sinemaya giderken yaptığım Spider-Man temalı Nail Art



Hem duygusal, hem komik hem de çılgınca aksiyon sahneleriyle dolu bir filmdi. Filmi bir saniye olsun gözümü kırpmadan izledim. Özellikle Doctor Strange ile geçen sahneler muazzamdı, şimdiden 2022'de çıkacak olan Doctor Strange 2: In the Multiverse of Madness için sabırsızlanıyorum. Bu arada filmi izlediğim sinema salonundaki seyircinin sinerjisi de harikaydı, film boyunca herkes aynı anda güldü ve alkışladı. Marvel fandom'ının en sevdiğim yanlarından biri de bu zaten. Twitter'da alkışlanılmasından şikayet edenleri gördüm ama Marvel filmlerini yüksek reaksiyonla izlemek sinema deneyimini bambaşka kılıyor bence. Alkışlamayanlarla izlemek isteyenler film vizyona girdikten 5-6 gün sonra gidebilirler, herhalde nesil farkından kaynaklanıyor, biz genç nesil biraz daha gürültülü izliyoruzdur belki önceki nesillere göre ama zevkler ve renkler tartışılmaz tabi.


After Credits sahnelerini merak ediyorsanız ikisi de tek kelimeyle harikaydı. İlk sahne Venom'dandı, ikincisi ise Doctor Strange'den. Ek olarak Tom Holland'ın oyunculuğunun ne kadar geliştiğine değinmek istiyorum. Bu filme kadar Holland'ın oyunculuğu beni şaşkına uğratmamıştı, ortalama buluyordum ancak No Way Home Holland'ın oyunculuğu için büyük bir dönüm noktası olmuş. Bazı sahnelerde tüylerim diken diken oldu. Tek kelimeyle muhteşem bir performanstı, yürekten tebrik ediyorum ve 3 film daha Spider-Man'i oynayacağı için çok mutluyum.

Yeni yazılarımdan ve yeni Marvel haberlerinden ilk önce siz haberdar olmak için @akindawriter'ı Instagram ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et butonları mobildeyseniz yorum gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız sağdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar