Atatürk Dizisi 1 Bölüm Nereden İzleyebilirim? Oyuncuları, Konusu, Yayın Tarihi

Uzun zamandır Türkiye çapında merakla beklenen Atatürk dizisinin Disney Plus'ta yayınlanmayacağı haberinin duyulması üzerine izleyici kitlesini büyük bir öfke kaplamış durumda. Arayış dizisinin yayınlanmasının ardından Disney Plus Türkiye'de bazı yeni dizi yayınlanmasının durdurulduğunu hatırlarsınız. Bu durumun Atatürk dizisini nasıl etkileyeceğini, yayınlanma tarihini ve nerede yayınlanacağına ve dizide Emma Watson'ın yer alıp almadığına dair bilgileri yazının devamında bulabilirsiniz. 


Atatürk dizisi 1 bölüm izle

Atatürk Dizisi Ne zaman Yayınlanacak?

28 Ekim 2022'de ilk fragmanı yayınlanan Atatürk dizisi normal şartlarda Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamasına özel olarak 29 Ekim 2023'te Disney+ üzerinden orijinal dizi olarak yayınlanacaktı. Atatürk dizi Disney ile ilgili bu durumun dizinin yurtdışı üzerinden yayınlanmasının istenmemesi üzerine çıktığı biliniyor. 

Disney'in 2 Ağustos'ta yaptığı duyuruda son kararın Disney Plus üzerinden dizinin yayınlanmayacağı ve bunun yerine Atatürk dizi Fox kanalı üzerinden film olarak yayınlanacağı şeklinde oldu. Fox TV'nin Disney'e ait bir kanal olması sebebiyle Disney, dizinin Fox'ta yayınlanmasının dünya çapında daha iyi bir kitleye ulaşabileceğini dile getirdi.

Dizinin 2 film şeklinde yayınlanacağı duyuruldu; filmin ilk kısmı 29 Ekim'de Fox TV üzerinden, ikinci kısmı ise 22 Aralık 2023'te sinemalarda yayınlanacak. Her iki filmi de 2024 yazında Fox TV üzerinden izleyici tekrar izleyebilecek. 

Atatürk Dizi Fragman

28 Ekim 2022'de Disney Plus'ın yayınladığı Atatürk dizi fragmanını aşağıda görebilirsiniz.


Şimdi, Atatürk dizi kadrosunu yakından inceleyelim.

Atatürk Dizi Oyuncuları

Aras Bulut İynemli (32)

Türk dizi ve sinemasının sevilen oyuncusu Aras Bulut İynemli'nin Atatürk dizisinde başrol olduğu ve Atatürk'ü canlandıracağı 2022 yılında resmi olarak açıklanmıştı.

Emma Watson (33)

Atatürk dizi Emma Watson

Atatürk dizi Emma Watson'ın yer alacağına dair söylentiler eminim hepimizi heyecanlandırmıştır. Harry Potter serisindeki Hermione karakteriyle tanıyıp sevdiğimiz ve daha sonra birçok güzel Hollywood yapımında da yer alan feminist, aktivist, konuşmacı Emma Watson'ın Atatürk dizisinde yer almasını kesinlikle çok isterdim ancak maalesef birkaç ay önce Disney bu söylentilerin gerçek olmadığını ve Emma Watson'ın dizide yer almayacağını söylemişti. Aras Bulut İynemli dışında resmi olarak diğer Atatürk dizi oyuncuları henüz bilinmiyor, belki de gizemini korumasının ve odak noktasının Atatürk'te olması istendiği içindir.

Heyecanla Atatürk dizisi 1 bölüm izlemek için 29 Ekim'in gelmesini beklediğinizi ancak Disney+'ta yayınlanmayacağını öğrenince hayal kırıklığına uğradığınızü biliyorum, emin olun ben de sizinle aynı duyguları paylaşıyorum. En azından Fox Tv ve sinemada izleyebilecek olmamız tek avuntumuz.

Sık Sorulan Sorular

  1. Atatürk dizi konusu nedir?
    Atatürk dizi konusu Atatürk'ün çocukluğundan itibaren gençlik yılları ve Trablusgarp savaşını konu alacağı söyleniyor.
  2. Disney Plus Atatürk Dizisi iptal mi?
    Atatürk dizisinin Disney Plus üzerinden yayınlanması iptal edilmiştir ancak dizi Fox Tv ve sinemalar üzerinden aynı tarihlerde 2 kısımlı film olarak yayınlanacak. İlk kısmı 29 Ekim 2023'te Fox Tv üzerinden izleyebileceksiniz, devam filmi ise 22 Aralık'ta sinemalarda yayınlanacak.
  3. Atatürk dizisi kaç bölüm?
    Atatürk dizisi ilk sezonunun 6 bölümden oluşacağı Disney Plus üzerinden duyuruldu. Ancak dizi olarak değil 2 partlı film olarak sinemalardan ve Fox Tv üzerinden yayınlanmasına karar verildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar