En Popüler 15 Barbie Animasyon Filmleri

Eminim hepimiz bir veya iki kez bile olsa televizyonda Barbie nin filmleriyle karşı karşıya gelmişizdir. Açıkçası her filmi birer şaheser olmasa da hem senaryo açısından hem görsel zenginliğiyle sizi ekranlara kilitleyecek Barbie bebek çizgi filmleri de mevcuttur. Eğer birer ebeveynseniz çocuklarınızın verimli vakit geçirmesine önem verdiğinizden eminim, bu sebeple de çocukların güzel mesajlar içeren kaliteli çizgi filmler ya da aile filmleri izlemeleri hem sizi hem de onları memnun edecektir. İşte bu yazıda sizler için dünya ve Türkiye çapındaki en popüler Barbie filmlerinin en iyilerini derledim, ailecek gönül rahatlığıyla her birini izleyebilirsiniz çünkü bizzat kendim hepsini daha önce izleyip, IMDB puanlarını dikkate alarak listeyi hazırladım. 

En Başarılı 15 Barbie Bebek Çizgi Filmleri Listesi

  1. Barbie Prenses ve Yoksul Terzi Kız (2004)
    Barbie Prenses ve Yoksul Terzi Kız
    Barbie animasyon filmleri listemize 2004 yapımı çocuklar tarafından belki de yıllardır en sık izlenen Barbie Prenses ve Yoksul Terzi kız ile başlıyoruz. Orijinal ismi

     
    Barbie as the Princess and the Pauper filmin konusu Mark Twain'in ünlü romanlarından biri olan Prens ve Dilenci'den esinlenilerek hazırlanmıştır, ki bu da animasyonun eğitici olabileceğine dair işaretlerden biridir. Prenses Anneliese, ana karakter, önemli bir dertle boğuşuyordur, Kraliçe'nin danışmanı ona karşı bir komplo kurmuştur. Anneliese bir gün tesadüf eseri terzinin kızı Erika ile tanışır ve birbirlerine görünüş olarak çok benzemeleri Anneliese'e komplodan kurtulabilmesi için bir fikir verir. Başarılı olup olmadıklarını görmek için filmi izlemelisiniz. IMDB puanı 7'dir ve film 85 dakikadır.
  2. Barbie ve 12 Dans Eden Prenses (2006)
    Barbie ve 12 Dans Eden Prenses
    2006 yapımı Barbie ve 12 Dans Eden Prenses tek bir Barbie yerine 12 farklı ana karaktere sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Filmin konusuna gelirsek, annelerini kaybetmiş olan prenseslerin babası Kral Randolph kızlarını kuzeniyle birlikte eğitmek amaçları türlü yeni kurallar getirir, bunlardan biri de sarayda dans etmenin yasaklanmasıdır. Ancak 12 prenses krallığı kurtarmak için dans etmek zorundadırlar ve bu sebeple geceleri büyülü bir yolculuğa çıkarlar. IMDB puanı 6,8'dir ve film 83 dakikadır.
  3. Barbie Prenses Okulu (2011)
    İtiraf etmeliyim ki Barbie Prenses Okulu'nu ilk kez bundan 6 yıl önce, yani 18 yaşımdayken izledim ve kendimi tekrar tekrar izlemekten alamadım. Özellikle animasyonun içindeki "Merhaba Dünya" şarkısı hala zihnime kazınmış durumda. Konusuna gelirsek,18 yaşında bir kafede çalışmakta olan Barbie annesi ve kız kardeşi Chelsea ile birlikte yaşamaktadır ancak bu yıl Barbie'yi bir sürpriz beklemektedir çünkü Chealse Barbie'den habersiz ismini Prenses okulu seçimlerine kaydetmiştir ve Barbie seçilmiştir! Barbie eğitimini başarıyla tamamlayabilirse bir saray asistanı olacaktır ve ailesiyle birlikte sarayda bolluk içinde yaşayabilecektir. Ancak Barbie'yi zorlu bir eğitim süreci bekliyordur. Azmetmek, istikrarlı bir şekilde çalışma ve dürüstlük gibi güzel dersler veren bu f
    ilmin IMDB puanı 6,5'tir ve film 81 dakikadır. Bahsettiğim şarkının videosunu da aşağıya yerleştiriyorum, göz atabilirsiniz.

  4. Barbie Pegasus'un Sihri (2005)
    En Popüler 15 Barbie Animasyon Filmleri
    Barbie Pegasus'un Sihri konusu, güçlü bir kara büyücünün yaptığı büyüyle kaza sonucu Prenses Annika ve uçan atı Brietta Bulut Diyarına gönderilmiştir. Ailesini ve krallığı kurtabilmek için Prenses Annika bu büyüyü bozup ülkesine geri dönmelidir. IMDB puanı 6,5'tir ve film 83 dakikadır.
  5. Barbie Rapunzel Masalında (2002)
    Barbie Rapunzel olarak görmek kesinlikle çocukların ilgisini çekecek türden. Disney animasyonu Rapunzel'den çok daha önce yapılmış olan bu Barbie animasyonu tahmin edebileceğiniz üzere eski Grimm Kardeşler masalının bir uyarlamasıdır. 
    IMDB puanı 6,5'tir ve film 84 dakikadır.
  6. Barbie Adalar Prensesi (2007)
    2007 yapımı Barbie Adalar Prensesi'nin konusu genç bir ada yerlisi olan Ro (Barbie) hakkındadır. Bir gün maceraperest bir prensin Ro'yu ve evcil hayvanlarını krallığın merkezine götürmesiyle beraber büyük bir sır ortaya çıkar; Ro aslında bir prenses midir? İzleyip öğrenelim. IMDB puanı 6,5'tir ve film 86 dakikadır.
  7.  Barbie Kuğu Gölü (2003)
    Barbie Kuğu Gölü
    Tchaikovsky'nin ölümsüz eserinin müzikleriyle çekilmiş 2003 yapımı Barbie Kuğu Gölü'nün IMDB puanı 6,4'tür ve film 81 dakikadır.
  8. Barbie ve Kristal Şato (2008)
    Barbie ve Kristal Şato
    Dostluğun önemini vurgulayan Barbie ve Kristal Şato iki arkadaş Liana ve Alexa'nın Kristal Şato'yu bulabilmek için çıktıkları yolculuğu ve bu yolculukta başlarına gelen maceraları konu almaktadır. IMDB puanı 6,4'tür ve film 79 dakikadır.
  9. Barbie Moda Masalı (2010)
    Barbie Moda Masalı
    İzlerken çok keyif aldığım ve sizin de keyif alacağınızdan emin olduğum Barbie Moda Masalı, Paris'te geçmektedir. Oyunculuğa ara verip Paris'teki teyzesini ziyarete giden Barbie, teyzesinin butiğinin kapanmak üzere olduğunu öğrenince Barbie büyük bir hayal kırıklığına uğruyor. Ancak çatı katında bir moda sihriyle karşılaşan Barbie'nin butiği kurtarıp eski popülerliğini kazandırmak için bir planı vardır. Filmin IMDB puanı 6,4'tür ve film 79 dakikadır.
  10. Barbie Fındıkkıran Balesinde (2001)
    Barbie Fındıkkıran Balesinde
    Benim çocukken tekrar tekrar izlediğim Barbie Fındıkkıran Balesinde, orijinal ismi Barbie in The Nutcracker, konusu tahmin edebileceğiniz üzere dünya çapında ünlü Fındıkkıran Balesinden esinlenerek hazırlanmıştır. Filmin müzikleri Londra Senfoni Orkestrası tarafından çalınmıştır ve animasyondaki dansların düzenini New York Devlet Bale Tiyatrosu sanatçıları hazırlamıştır. Animasyon noel zamanında geçmektedir ve noel hediyesi olarak bir Fındıkkıran alan Clara (Barbie) bir büyü sonucu yeni aldığı Fındıkkıran ile beraber Şeker Prensesi'ni bulmak için çeşitli maceralar yaşarlar. Ailecek keyifle izleyeceğinizden eminim ancak filmin eski olması sebebiyle görüntü kalitesi çok yüksek değildir, haberiniz olsun. IMDB puanı 6,3'tür ve film 76 dakikadır.
  11. Barbie ve Üç Silahşörler (2008)
    Barbie ve Üç Silahşörler
    Birimiz hepimiz ve hepimiz birimiz için temasını işleyen Barbie ve Üç Silahşörler de Barbie Moda Masalı gibi Paris'te geçmektedir. Kasabalı bir genç kız olan Corinne, silahşör olma hayalini gerçekleştirmek için Paris'e gider ve burada üç silahşörler ile beraber çeşitli maceralara atılır. IMDB puanı 6,3'tür ve film 81 dakikadır.
  12. Barbie Denizkızı Hikayesi (2010)
    Barbie Denizkızı Hikayesi
    Bu animasyonda Barbie deniz kızı olarak karşımıza geçmektedir. Merliah (Barbie), başarılı bir sörfçüdür ancak denizdeyken büyük bir gerçekle yüzleşir, Merliah bir deniz kızıdır ve annesi deniz krallığı Oceana'nın kraliçesidir. Ancak krallık ve kraliçe büyük bir tehdit altındadır ve kurtarmak için Merliah su altında bir yolculuğa çıkar. IMDB puan 6,3'tür ve film 75 dakikadır.
  13. Barbie'nin Yeni Yıl Hikayesi (2008)
    İngilizce ismiyle Barbie: A Christmas Carol, Charles Dickens'ın ölümsüz eserinden ilham alınarak yapılmıştır. IMDB puan 6,3'tür ve film 76 dakikadır.
  14. Barbie Periler Ülkesinde (2005)
    Barbie bebek çizgi filmleri
    Barbie Periler Ülkesinde, Fairytopia yani Peri ülkesinde yaşayan genç Elina'nın maceraları hakkındadır. Elina, kendini bildi bileli parıltılı kanatları olmasını isteyen bir peridir. Kötü peri Laverna'nın bir gün perileri güçsüzleştirmesi sebebiyle Elina muhafız periyi bulup arkadaşlarını kurtarmalıdır. IMDB puanı 6'dır ve film 70 dakikadır.
  15. Barbie Peri Gizemi (2011)
    Barbie Peri Gizemi
    Barbie, Ken'i kurtarmak için peri şehri Gloss Angeles'ta rol arkadaşı Raquelle ile birlikte bir yolculuğa çıkar. Graciella isimli peri prenses Ken'e aşık olup onunla evlenmek için krallığına kaçırıp düğüne kadar tutsak tutuyordur. Barbie Ken'i Raquelle ile birlik olup, peri kraliçesiyle evlenmeden kurtarması gerekiyor. IMDB puanı 5,9'dur ve film 72 dakikadır.
  16. BONUS FİLM: Barbie 2023 Filmi
    2023 yazına bomba gibi vuran Warner Bros yapımı Barbie filmi, her ne kadar animasyon olmasa da bu listede olması gerektiğini düşünüyorum. İlk live-action Barbie filmi olan ve başrolleri Margot Robbie ve Ryan Gosling'in paylaştığı bu film kesinlikle Barbie'ye karşı yapılan tüm eleştirileri cevaplayan, Barbie'nin çocuklara vermek istediği mesajları vurgulayan harika bir Barbie derlemesidir. Barbie filmi konusu ve yaptığım detaylı film analizini okumanızı tavsiye ederim.
Barbie animasyonlarını IMDB puan sıralamalarıyla birlikte aşağıdaki tablodan da görebilirsiniz.

Barbie Animasyon Sıralaması

IMDB Puanı

Yapım Yılı

Film Süresi

Barbie Prenses ve Yoksul Terzi Kız

7

2004

85 dakika

Barbie ve 12 Dans Eden Prenses

6,8

2006

83 dakika

Barbie Prenses Okulu

6,5

2011

81 dakika

Barbie Pegasus'un Sihri

6,5

2005

83 dakika

Barbie Rapunzel Masalında

6,5

2002

84 dakika

Barbie Adalar Prensesi

6,5

2007

84 dakika

Barbie Kuğu Gölü

6,4

2003

81 dakika

Barbie ve Kristal Şato

6,4

2008

79 dakika

Barbie Moda Masalı

6,4

2010

79 dakika

Barbie Fındıkkıran Balesinde

6,3

2001

76 dakika

Barbie ve Üç Silahşörler

6,3

2008

81 dakika

Barbie Denizkızı Hikayesi 

6,3

2010

75 dakika

Barbie'nin Yeni Yıl Hikayesi

6,3

2008 

76 dakika

Barbie Periler Ülkesinde

6

2005

70 dakika

Barbie Peri Gizemi

5,9

2011

72 dakika


Barbie çizgi filmleri izleyip oyuncaklarıyla oynayarak yetişmekte olan nesiller için ya da benim gibi animasyon izlemeye bayılan çocuk ruhlu yetişkinler için umarım bu liste faydalı olmuştur. Sizin en sevdiğiniz Barbie animasyonu hangisi? Yorumlarda buluşalım.

Sık Sorulan Sorular

  1. İlk Barbie filmi hangisi?
    Yapılan ilk Barbie filmi 2001 yılında yayınlanan Barbie Fındıkkıran Balesindedir.
  2. Barbie filmleri hangi platformda?
    Barbie filmlerini Netflix veya Apple TV platformlarından izleyebilirsiniz.
  3. Barbie hangi ülkeye ait?
    Barbie Mattel isimli bir Amerikan şirkete aittir. Barbie filmleri ise çoğunlukla ABD ve Kanada yapımlıdır.
  4. Barbie ve Ken sevgili mi?
    Evet, Barbie bebek üretildikten tam 2 yıl sonra satışa sunulan Ken bebeği, Barbie'nin sevgilisi olarak üretilmiştir.
  5. Barbie'nin kardeşi var mı?
    Evet, Barbie'nin üç kız kardeşi vardır; Skipper, Stacie ve Chelsea.
  6. Barbie rüya evi kaç lira?
    Barbie nin rüya evi
    Türkiye'de 5100 ile 12000 lira arasında değişmektedir. Barbie Rüya evi 2.el fiyatları ise 2000-5000 lira arasında değişmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar