Hem Büyüklere Hem Küçüklere Göre: En İyi Aile Filmleri 2021

Siz de ailecek film izlerken karşınıza uygunsuz sahneler çıkmasından sıkılmadınız mı? Ya da çocuklarınızla izleyebilmek için sürekli çizgi film izlemekten? Çocukların büyüme çağında karşılarına çıkan görüntü ve sözlerin hafızalarına kazındığı bilinmektedir. Peki, hem izlerken yetişkinlerin keyif alabileceği hem de çocukları kötü etkileyecek sahnelerin bulunmadığı filmleri nasıl bulabilirsiniz? Bu listedeki aile filmleri işte bu tarz sıkıntılarınıza son verecek çünkü hepsi hem siz hem çocuklarınız için birbirinden güzel ve özenle seçilmiş animasyon olmayan aile filmleri. Yine de bu filmleri küçük yaşta çocuklarınızla değil ilkokul çağı ve daha büyük çocuklarla izlemenizi tavsiye ederim. 

En Başarılı Aile Filmleri Öneri Listesi

1- Diş Perisi/ The Tooth Fairy (2010)


En İyi Aile Filmleri 2021


Hollywood'un en ünlü isimlerinden olan eski güreşçi Dwayne Johnson'ı gördüğünüze sevineceğinizden eminim. Dwayne Johnson'ın ünlü bir hokey oyuncusunu canlandırdığı bu filmde oynadığı karakter, Derek Thompson, başta biraz sert ve gerçekçi, hayallere pek inanmayan birisi. Kız arkadaşının çocuklarıyla iyi geçinip güzel ilişkisini devam ettirmek istiyor ancak hiç hayallere inanmayan birinin çocuklarla iyi anlaşabilmesi mümkün müdür? Tabi, onu bir de bir diş perisine dönüştükten sonra görün. Diş perilerinin gerçek olmadığını söyleyip küçük bir çocuğun hayallerini yıkmasıyla beraber Derek Thompson, diş perileri tarafından cezalandırılır: kendisi de bir süreliğine diş perisi olmak zorunda ve her ne zaman olursa olsun göreve hazır olmak zorundadır. 

Bu filmi kardeşimle en az 5 kere izlemişizdir ve her seferinde gülme krizine girdik, özellikle bir sahnesi var izlemezseniz çok şey kaçırırsınız. Sadece çocuklarınız değil, ebeveyn olarak eminim siz de eğleneceksinizdir. Filmin yönetmenliğini Michael Lembeck üstlenmiştir. Bu filmin devam filmi Diş Perisi 2'nin de bulunduğunu söylemek gerek, ancak 2.sinin ilki kadar güzel bir senaryosu olduğunu düşünmüyorum, yine de ilkini izledikten sonra onu da seyredebilirsiniz.

2- Hayal Et / Imagine That (2009)


Aile filmleri öneri


Aile filmleri önerilerime bu harika Eddie Murphy filmiyle devam ediyorum. Bu listedeki filmler arasında sık görülen temalardan biri işkolik bir ebeveyn ve ilgi eksikliği yaşayan çocuğun ilişkisidir, bu film de bu tema işlenmektedir. Eddie Murphy'nin karakteri Evan Danielson, büyük Wall Street yatırım şirketlerinden birinde çalışıyor ve şirketin şubelerinden birinin müdürü olmasına çok yaklaşmış durumda fakat iş hayatının en önemli haftasında eski karısının şehir dışına çıkması gerektiği için kızıyla birlikte kalması gerekiyor ve film de bu hafta içerisinde olan olayları işliyor. 

Hem Eddie Murphy'nin inanılmaz komik oyunculuğu hem de duygusal ve içten sahneler birleşip harika bir film ortaya çıkmış. Filmin yönetmenliğini Karey Kirkpatrick yapmıştır ve filmin başrollerinde Yara Shahidi (Olivia Danielson), Thomas Haden Church (Johnny Whitefeather) gibi isimler de yer almaktadır.

3- Oyun Bozan / The Game Plan (2007)


Aile film önerileri


Başka bir Dwayne Johnson aile filmi olan Oyun Bozan da gerçekten içinizi ısıtacak türden. Amerika'nın en ünlü ve zengin Amerikan futbolu oyun kurucularından birini canlandıran Dwayne Johnson'ın zengin, bekar hayatı her ne kadar görkemli gözükse de filmin başlarında verdiği Yılbaşı ev partisinden sonra aslında kendini yalnız hissettiğini gözlemleyebilirsiniz. Fakat 30'larının başında olan Joe Kingman' ı (Dwayne Johnson) o gece hiç tahmin edemeyeceği bir sürpriz bekliyordu. 20 yaşlarının başında kısa bir süre evli kaldığı eşinden 8 yaşında bir kızı olduğunu ve kızının bir süreliğine onunla kalması gerektiğini öğreniyor. 

Bu sürprizin kariyerini zedelemesini istemeyen Joe başta evini, eşyalarını paylaşmaktan ve ebeveyn olmaktan pek hoşlanmıyor olsa da olaylar sonradan çok farklı bir hal alıyor ve aslında en çok kızına ihtiyaç duyduğunu fark ediyor. Filmin yönetmenliğini, en çok She is the Man filmiyle tanınan Andy Fickman üstlenmiştir.

 

4- Kelimeler Yetmez / A Thousand Words (2012)


Aile ile izlenecek filmler


Aile ile izlenecek filmler arasına bir Eddie Murphy filmi daha ekliyoruz. Filmin başrolünde Eddie, Jack adında yayınevinde çalışan bir kitap temsilcisini canlandırıyor. İşi gereği kitap pazarlaması yaparken çok fazla konuşması ve de çok fazla yalan söylemesi gerekiyor. Fakat son zamanlarda ün kazanmış bir keşişle iş yapmak için tanıştıktan sonra başına gelmeyen kalmıyor. Keşişten istediği kitabın bir klavuz kadar kısa, sadece 10 sayfadan oluştuğunu görünce Jack büyük bir hata yaptığını fark ediyor ancak bu olay hayatının en büyük sınavıyla karşılaşmasına sebep oluyor. Fazlasıyla gerçekçi ve duygusal sahneler içeren bu aile için uygun içerikli film bir başka güzel, yalnız filmin içinde atlamanız gereken bir kısım var haberiniz olsun, kumandayı çok da uzakta tutmayın derim. Onun dışında gayet uygun ve güzel hayat dersleri içeren bir film.

5- Komando Dadı/ The Pacifier (2005)


En iyi aile filmleri

Başrolünde Hızlı ve Öfkeli film serisinden tanıdığımız Vin Diesel'in yer aldığı Komondo Dadı filmi kesinlikle izleyebileceğiniz en iyi aile filmlerinden. Filmin başrolü, Shane Wolf (Vin Diesel) üst rütbeli bir deniz komondosudur ve filmin başında çok büyük  bir göreve gidiyordur; başarılı bir Amerikalı bilim adamı olan Howard Plummer (Tate Donovan) yeni icadı sebebiyle Sırp isyancıları tarafından kaçırılmıştır ve Shane'in onu ekibiyle beraber kurtarıp sağ salim ülkeye geri götürmesi gerekmektedir ancak maalesef Shane'in beklemediği bir son dakika atağıyla Howard öldürülüyor ve Shane ağır yaralanıyor. 

Shane hastaneden taburcu olduktan sonra yeni bir göreve atanıyor; Howard Plummer'ın eşi Julie Plummer, Howard'a ait İsveç'teki kasayı açıp önemli bir araştırmayı devlete teslim etmesi gerektiği için Shane'e de evdeki çocukları koruma görevi kalıyor, yani bir nevi dadılık. Farklı yaşlarda 5 çılgın çocukla birkaç hafta boyunca baş başa kalan Shane'in bu görevi nasıl halledeceğini görmelisiniz, çok komik sahnelere sebep oluyor. Bir Disney yapımı olan Komondo Dadı'nı yönetmeni Adam Shankman.

6- Tamamlamadık mı Hala? / Are We Done Yet? (2007)



Komik aile filmleri
arayışındaysanız bu film tam size göre. Filmin başrolünde bir zamanların ünlü rapçisi Ice Cube var. İlk film, Are We There Yet? de Nick (Ice Cube) ve sevgilisi Suzanne'nin evlenmesinin ardından Suzanne'in iki çocuğu Kevin ve Lindsey ve bir de köpekleri Coco ile birlikte Nick'in ufak bekar evine sığmakta çok zorlanıyorlar. Bu sıkışıklığın üzerine bir de Suzanne'in hamile olduğunu öğrenmeleriyle beraber şehir dışında daha büyük bir eve taşınmaları gerektiğine karar veriyorlar. Harika bir ev bulduklarını sanan Nick ve ailesi satın aldıktan birkaç gün sonra büyük bir sorunla karşılaşırlar: evin her yeri çürümüştür ve neredeyse tamamını baştan yaptırmak gerekiyordur. Bu ev yapım süreci onlar için oldukça zorlu,
 bizim içinse izlemesi çok keyifli. Filmin yönetmenliğini dünyaca ünlü Steve Carr üstlenmiştir. 

7- Stajyer / The Intern (2015)


Aile filmleri öneri


Sevimli ve yaşlı bir Robert De Niro görmek eminim ailecek moralinizi düzeltecektir. Ben Whittaker (Robert De Niro) emekli olarak geçirdiği hayatına bir farklılık ararken karşısına çıkan online moda mağazalarından birinde kıdemli stajyer (emekli stajyerler) programına katılmaya karar verir. Jules Ostin' in (Anne Hathaway) şirketin hem kurucusu hem başkanı olması aralıksız çalışmasına neden olmaktadır ve Ben' in ona sağlayacağı dostluk ve bilgelik başta her ne kadar  Jules reddetse de aslında tam olarak ihtiyacı olan şeydir. Macera, aile, eğlence gibi birçok temayı barındıran bu filmin yönetmeni Nancy Meyers'dir.


8- Babamın Penguenleri / Mr. Popper' s Penguins (2011)


Hem Büyüklere Hem Küçüklere Göre En İyi Aile Filmleri 2021


Jim Carrey filmlerinden bu listeye koymamak olmazdı.  Eşinden yeni boşanmış bir iş adamını canlandıran Jim Carrey (Tom Popper) yıllardır görmediği babasının öldüğünü ve ona bir miras bıraktığını öğrenir. Asıl beklenmedik olansa bu mirasın 6 sevimli penguen olmasıdır. Evine bir kutuyla teslim edilmiş olan bu hayvanları hayvanat bahçesine götürmeyi düşünürken Tom'un çocuklarının penguenleri çok sevmesi üzerine evini penguenlere uygun hale getirmeye ve çocukları ve hala sevdiği eski eşiyle arasını düzeltmeye karar verir. Sevimli penguenlerin yarattığı çılgın durumları izlerken gülmeden duramayacaksınız.

9- Çelik Yumruklar / Real Steel (2011)


Hem Büyüklere Hem Küçüklere Göre En İyi Aile Filmleri 2021


Bu filmden henüz daha önce pek kişinin bahsetmediğini gördüm ve oldukça şaşırdım. Çelik Yumruklar, ailecek izlemeye fazlasıyla uygun, temiz içerikli ve inanılmaz eğlenceli ve macera dolu bir film. Aynı zamanda aileye uygun nadir bilim kurgu filmlerinden de bir tanesi. Filmin başrolünde X-Men' in Wolverine' i Hugh Jackman'ı görüyoruz. Bu film yakın gelecekte, boksun robotlarla yapıldığı ve robotların fazlasıyla gelişmiş olduğu bir dönemde geçiyor. Eski boksör Charlie (Hugh Jackman) ve oğlu Max birlikte bir plan yaparak hurdalıkta buldukları eski model gölge boksu robotunu bir boks şampiyonuna dönüştürmeye karar verirler. Müsabakalar ve yaptıkları çalışmalar hem çok heyecanlı hem de kesinlikle motive edici.

10- Yalancı Yalancı / Liar Liar (1997)

Bu listedeki filmler arasından en eskisini en sona yerleştirmeye karar verdim. Bu filmde Jim Carrey çok yalan söylemesi gereken bir avukatı canlandırıyor ve bu listedeki diğer bazı filmler gibi çok çalışması sebebiyle oğluyla fazla vakit geçiremiyor. İşi için oğlunun doğum gününü yine kaçıran Fletcher Reede' in (Jim Carrey) başına bu sefer gerçekten ilginç bir şey gelir. Yine babası geleceğini söyleyip gelmediği için oğlu Max doğum günü dileği olarak pastasını üflerken babasının bir daha yalan söylememesini diler. Tuhaf olansa bu dileği gerçekleşir. Yalan söylemek bir nevi işi olan Fletcher, hep doğruları söylemek zorunda kalınca işler çok komik bir hal alır. Aynı zamanda, avukatların çok yalan söylemesi gerektiğine dair bir iğneleme de film de söz konusu, elbette bunun gerçeği yansıttığını söylemiyoruz.

Sizler bu listedeki filmler hakkında ne düşünüyorsunuz? Eklemek istediğiniz filmler varsa tüm yorumlarınızı yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Ailece Hangi Film İzlenir? 

Karşınıza çıkan ya da izlemek istediğiniz bir filmin ailecek izlemeye uygun olup olmadığını anlarken öncelikle filmin belirlenmiş izleyici kitlesini öğrenin, 13 yaş ve üzeri olarak belirlenen filmler çoğunlukla çok küçük çocuklarla olmadığı sürece ailecek izlemeye uygundur. Yine de 13 yaştan küçük çocuğunuzun sizin gözetiminizde olmadan bu filmleri izlemeleri önerilmez. 7 yaş ve üzeri veya genel izleyici kitlesine uygun filmleri ise gönül rahatlığıyla ailecek izleyebilirsiniz, içerisinde uygunsuz söz veya sahne bulunmaz.

Film önerileri aramaya devam ediyorsanız Öğrencileri Gaza Getirecek Motivasyon Filmleri yazıma da göz atabilirsiniz.
Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak için @akindawriter'ı Instagram ve 
Twitter'dan takip edebilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar