Thor: Love and Thunder İzlemeden Önce Bilmeniz Gerekenler

 

Merhaba sevgili okurlar, başka bir Marvel içeriğiyle daha karşınızdayım. Büyük bir Thor hayranı olarak Thor 4: Love and Thunder' ın çıkmasını uzun süredir bekliyorum. 2021' in sonlarına yaklaştığımız şu günlerde Thor 4' ün çıkmasına sadece 9 ay kaldı. Bu yazıda Thor 4' ten önceki her şeyi, son 3 Thor filmi özeti, Endgame' in özetini ve film hakkındaki yeni haberleri derledim. Lafı uzatmadan hadi çayınızı, kahvenizi alın gelin, yazımıza geçelim.



Thor 4 İzlemeden Önce Bilmeniz Gereken Her Şey




En son Thor' u Avengers(Yenilmezler): Endgame' de görmüştük. Dünyada tutsak kalmış, ülkesi yok olmuş Thor' un kişiliği hatırlarsınız ki fazlasıyla değişmişti. Depresif, tombul, tüm gün video oyunları oynayan birine dönmüştü ve Endgame' e kesinlikle Profesör Hulk ile birlikte bir komedi unsuru katmıştı. Fakat bu bizim alıştığımız ve sevdiğimiz yenilmez şimşek tanrısı değildi. Mjölnir' i de kullanamayan Thor, özgüvenini fazlasıyla yitirmişti.

Endgame' de neler olmuştu bahsetmeden önce Thor' un 3 filminin kısa bir özetini geçmek istiyorum ki hafızanızda canlansın. 

1- Thor:


Thor 1' de hatırlarsınız ki Odin, Thor' un tanrısal güçlerini elinden alıp dünyaya tutsak etmişti ve Mjölnir' i kaldırabilmesi için ona layık olması şartını koymuştu. Bunun sebebi ise Thor' u cezalandırmak istemesiydi. 

Thor' un taç giyme töreninde Buz Devleri Asgard' da tutulan bir silahı çalmaya çalmışlardı ve bunun üzerine Thor savaş ekibiyle birlikte Jotenheim' a gidip Buz Devleri' yle savaşmıştı. Odin de sözüne uymadığı için onu cezalandırmıştı. Thor' un dünyaya gelmesi tabi Marvel Sinematik Evreni(MCU) için çok önemli bir adım olmuştu. Dünya' dayken Thor, astrofizikçi Jane Foster(Natalie Portman) ile tanışmıştı. Jane' in de içinde bulunduğu astrofizikçiler Meksika' daki solucan deliğini araştırıyorlardı. Bu sırada Asgard' da Loki ile tartışan Odin, uzun bir uykuya dalmıştı.

Sonunda dünyaya gelen bir canavardan arkadaşını kurtarmak için kendini feda eden Thor, Mjölnir' e layık olduğunu kanıtlayıp o şekilde kurtulmuştu. Dünya' dan ayrılmadan önce Jane' e geri geleceğine söz vermişti, ki bu filmin devamı için önemli bir ayrıntı. Asgard' da Loki ve Thor büyük bir kavgaya girişmişlerdi ve bu sırada Thor, Dünya' ya gitmesini sağlayan Gökkuşağı Köprüsü' nü yıkmak zorunda kalmıştı. Daha sonra Loki, Nick Fury(Shield'ın başı) görünümündeyken Jane ile çalışan astrofizikçi Dr. Selvig' i kandırıp ona Tesseract' ı vermişti.


Hatırlarsınız ki daha sonra Loki "The Other" ı görmeye gitmişti ve o da Thanos' a Sonsuzluk Taşları' ndan birinin bulunduğu haberini vermişti. Yani kısaca her şey Loki o zamanlar Thanos için çalışıyordu.


Thor 4 İzlemeden Önce Bilmeniz Gereken Her Şey
 

2- Thor: Karanlık Dünya


Thor 2' de derin uykusundan uyanmış olan Odin Loki' yi cezalandırmıştı. Fakat Thor Jane' in başının dertte olduğunu öğrenip Dünya' ya geri dönmüştü. Jane' in vücudunu Aether denilen yabancı bir madde sarmıştı ve ona büyük bir patlama gücü verse de hasta ediyordu. Böylece Thor Jane' i iyileştirmek için onu Asgard' a götürmüştü ama Jane ile birlikte Aether maddesinin Asgard' a girmesi Karanlık Elflerin başı olan Malekith' i uyandırmıştı. Malekith, Jane' den Aether' i çekip 9 Diyara yaymıştı.

Bu arada, daha sonra öğrendiğimize göre Aether de Sonsuzluk Taşlarından biriymiş, Gerçeklik Taşıymış.

3- Thor: Ragnarok


Thor 3: Ragnarok' ta Jane ve Thor' un ayrıldığını öğrenmiştik halbuki Karanlık Dünya' da Thor Jane için tahttan vazgeçmişti. Bu ben de dahil tüm izleyicilerin kafasını karıştırmıştı. Fakat Marvel Thor 2 için yaptığı DVD' de alternatif bir son gösterdi ve gerçekten daha mantıklı oldu. Bu alternatif son sahnesi Malekith' in kendi gemisi tarafından öldüğü sahnede başlıyor. Daha sonra Thor Dünya' da uyanıyor ve evin dışına çıkıp Jane' in yanına gidiyor. Ardından ilişkilerinin geleceği hakkında konuşmaya başlıyorlar.


Thor 4 İzlemeden Önce Bilmeniz Gereken Her Şey


Jane işini gücünü bırakıp Asgard' a yerleşemeyeceğini ve Thor' un da kral olması gerektiğini söyleyip Thor' dan ayrılıyordu. Orijinal sonda ise Thor Dünya' ya geri dönüyordu ve Jane ile öpüşüyorlardı. Alternatif son bana göre çok daha mantıklı olmuş.

Thor Ragnarok' ta ne olduğunu da size kısaca özetlemek isterim. Filmin başında Loki Asgard' ı ele geçirmişti. Thor, evrenin Asgard' dan çok uzak bir köşesinde tutsak kalmıştı. Bu yerde evrenin her yerinden tuhaf canlılar tutsak edilip birbirleriyle zorla savaştırılıyordu. Thor bu delice yerden kaçmak için Hulk' u yenmek zorundaydı. Thor kaçar kaçmaz Odin' i bulmak için Asgard' a döndü fakat Odin' i kendi yaşadıklarını anlatan bir tiyatroyu izlerken buldu ve anında onun aslında Loki olduğunu anladı.

Sonunda Thor ve Loki Odin' i Doktor Strange' in yardımıyla bulduklarında Odin' in ölmek üzere olduğunu öğrendiler. Odin ölür ölmez Thor' un yarı kardeşi olan Ölüm Tanrıçası Hela tutsak kaldığı yerden serbest kaldı ve taht üstünde hak iddia etti.

Hela ile savaşırken Thor hem Mjölnir' i hem de sağ gözünü kaybetti. Thor ve Loki, Asgard durduğu sürece Hela' nın gücünü kaybetmeyeceğini fark ettiler. Ateş Devlerinin başı olan Surtur' u serbest bıraktılar ve o da Asgard' ı yok etti. Thor geri kalan Asgardlılar ve Loki' yle beraber Gökkuşağı Köprüsü üzerinden dünyaya gitti.

4- Yenilmezler/Avengers: Endgame


Endgame' e geri dönersek, kendini salmış Thor Thanos' u yenebilmek için geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalıyordu ve elbette bu durum onu çok zorluyordu. Gerçeklik Taşını bulmak için Asgard' a giden Thor eski Mjölnir' ine tekrar kavuşup Endgame' de iki Mjölnir ile birden savaşmıştı. Endgame' in sonundaysa Galaksinin Koruyucuları ekibiyle yola çıkmıştı.

Thor: Love and Thunder İle İlgili Tüm Yeni Haberler


Jane Foster uzun süredir Marvel Sinematik Evreninde(MCU) gözükmediği için kimse o karakterin geri döneceğini düşünmemişti ama Marvel her zamanki gibi bizi şaşırtmayı başardı ve Thor 4' te Jane Foster' ın geri döneceğini açıkladı. Jane' in Mighty Thor olacağından söz ediliyor fakat bu nedir size açıklayayım. 

Mighty Thor, Jane Foster' ın Thor olduğu bir çizgi roman ve bu çizgi romanda Jane kanser oluyor. Jane Mjölnir' i her tutuşunda Thor' un şimşek güçlerine sahip oluyor fakat Mjölnir tutan kişinin üzerindeki yabancı maddeleri uzaklaştırdığı için Jane' in gördüğü kemoterapinin de etkilerini yok ediyor ve Jane' in kanser tedavisinin gerilemesine sebep oluyor. Marvel Sinematik Evreni' nin bu konuyu tıpatıp çizgi romandaki gibi işleyeceğini çok düşünmesem de filmi kesinlikle merakla bekliyorum.

**Yeni bilgiler geldikçe bu yazıyı güncelleyip sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim.

Marvel' ın yeni filmi Shang Chi 10 Yüzük Efsanesi için yazdığım Filmden Önce Öğrenmeniz Gereken Her Şey yazıma da bakabilirsiniz. Müzikallerden hoşlanıyorsanız spoiler içermeyen La La Land Film İncelemesi ya da In The Heights(2021) Film İncelemesi yazılarıma da bakmanızı öneririm. 

Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız sağdadır.

Bu yazının İngilizcesini okumak istersiniz buradan bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar