The Baby-sitter's Club: Netflix Gençlik Dizisi İncelemesi

Merhabalar sevgili okurlar, bugün karşınıza zevkli bir Netflix dizisiyle geldim; The Baby-sitter's Club ya da Türkçe ismiyle Bebek Bakıcıları Kulübü. Eğer ailecek izlemeye uygun, genel izleyici kitlesine hitap eden güzel bir Netlix dizi önerisi arıyorsanız hadi çayınızı alın gelin, incelememize geçelim.


The Babysitter's Club: Netflix Dizi İncelemesi


"Ebeveynlerinin büyümesine yardım etmek kesinlikle çok zor! Ama yine de yapılması gerekiyor." - The Babysitter's Club/Bebek Bakıcıları Kulübü


The Babysitter's Club/ Bebek Bakıcıları Konusu

The Babysitter's Club, 1995'de yazılmış olan aynı isimli kitap serisinden uyarlanmış bir Netflix dizisi. Kısaca söz etmek gerekirse, 13 yaşında dört kız harçlıklarını arttırıp para kazanabilmek için kendi çaplarında bir bebek bakıcılığı işi kuruyorlar ve dizi bu iş sürecinde yaşadıklarını anlatıyor, bir yandan da o yaş döneminin zorluklarına, ailevi meselelere değiniyor.

Karakterler

Dizinin karakterlerini kesinlikle çok sevdim çünkü çok gerçekçi yazılmışlardı. Verdikleri tepkiler, farklı bakış açıları, duruşları ve tavırları hep kendilerine has ve kendi karakterlerini belli eden tarzdaydı.

Genel olarak kim olduklarından bahsetmek gerekirse; Kristy Thomas, bebek bakıcılığı işinin kurucusu ve başkanı. Kristy, biraz dobra, yaşıtlarından farklı, agresif ve biraz da asi bir kız. Dizide aralıklı olarak insanlara güvenmekte ne kadar zorlandığını, her işini kendi görmek istediğini ve diğer insanları hayatına almayı pek sevmediğini görüyoruz. Bir süre sonra bunun sebebinin geçmişte yaşadığı üzücü bir olayın etkisi olduğunu anlıyoruz, şuanda spoiler vermemek için bunun ne olduğunu söylemeyeceğim. 

İkinci olarak Marry Anne Spier, bebek bakıcılığı işinin sekreteri. Marry Anne kendi fikirlerini belirtmekte Kristy' e göre daha çok zorlanan biri. Kristy ve Marry Anne çocukluklarından beri en yakın arkadaşlar. Marry Anne' in babası kurallar konusunda aşırı katı, kızını rahatça hiçbir yere göndermeyen biri. Eskiden bu kadar katı değilmiş fakat Marry Anne' in annesi  o çok küçükken kanserden ölmüş ve o zamandan beri babası ona bir şey olmasın diye onu her şeyden korumaya çalışıyor. Elbette bu durum Marry Anne' in hayatını çok zorlaştırıyor fakat dizi boyunca bunun nasıl değişeceğini, Marry Anne' in arkadaşlarının yardımıyla özgüveninin arttığını görüyoruz.

Gruptaki üçüncü kız Claudia Kishi, Japon asıllı bir Amerikalı ve bebek bakıcılığı işinin toplantıları genellikle onun evinde yapılıyor. Fazlasıyla yaratıcı ve resim, el işleri konusunda çok yetenekli bir kız. Sanat konusunda çok tutkulu biri ve kendini derslerden çok sanatıyla ifade etmek istiyor. Tabi iş ve okul konusunda takıntılı olan ailesi, Claudia' nın derslere önem vermemesine genellikle öfkeleniyorlar. Asyalı Amerikalıların genellikle basmakalıp işkolik olduklarına dair bir algı var. Sanırım bu Amerika' da tutunmalarının, para kazanabilmelerinin ırkçılıktan dolayı beyazlara göre daha zor olduğu için ortaya çıkmış olmalı. Japonların ne kadar istikrarlı ve düzenli çalıştıkları da bilinen bir gerçek. Bu konuyu dizide işleme şekillerini beğendim doğrusu.

Grubun dördüncü üyesi ise Stacey Mcgill, bebek bakıcılığı işinin finansal kısımlarını düzenliyor. Kesinlikle yaşına göre fazlasıyla olgun ve zeki bir kız. Matematik ve hesaplama konusunda çok iyi. Ayrıca moda anlayışı da fazlasıyla iyi. Stacey Mcgill, okula sonradan geldiği için giyinimi ve görünüşü sayesinde bir süre dedikodu konusu oluyor ama tabi iyi yönde. Fakat Kristy, Stacey ile ilgili bir tuhaflık seziyor, ailesiyle birlikte diğer kızlara haber vermeden bir yerlere gidiyor ve bazen işi olduğunu söyleyip ne olduğunu açıklamıyor. Stacey' nin sırrı kesinlikle dizinin önemli bir konusu ve diğer dizilerde pek sık görmediğimiz, bazı çocuk ve gençlerin karşılaşabildiği ciddi bir sorun. 


The Babysitter's Club: Netflix Dizi İncelemesi


Dizideki Güzel Mesajlar ve İşlenişi

Dizinin çocuk ve ergenlere güzel mesajlar vermeye çalıştığı çok açık ve elbette bu güzel bir şey ve bunu yapmayı başarabildikleri kısımlar olmuş fakat dizi bu mesajları akışkan bir şekilde vermek yerine biraz gözümüze sokuyor. Farklı kesim ve etnik kökenden insan sayısı dizide oldukça fazla, o açıdan beğendim. Dizideki arkadaşlıklar ve aralarındaki sorunlar da bence gerçekçiydi. 

Grubun dizi ilerledikçe içine daha fazla kızı kabul edip büyümesi ve diğer kızların daha fazla arkadaşa açık olmaları açıkçası dizinin en sevdiğim yanı oldu çünkü bu mesajı dizinin bir sezonuna yayarak vermeyi başarmışlar. Ayrıca arkadaş grubu olarak yazılan senaryolarda genellikle gruptaki kişi sayısının sabit kaldığını görürüz, bu konuda dizi güzel bir farklılık yaratmış. Daha önceden incelemesini yaptığım Gezgin Pantalon Kardeşliği ile de çok benzerlik buldum fakat bu kitap o seriden önce yazılmış. 9-15 yaş arası için ve ailecek izlemeye uygun, içeriği temiz bir dizi. Bu arada Gezgin Pantalon Kardeşliği Filmi İncelemesine de göz atabilirsiniz.

The Babysitter's Club veya Bebek Bakıcıları Kulübü dizisi ile ilgili tüm yorumlarınızı yorum bölümüne yazabilirsiniz. Eğer dizinin 1.sezonunu izlediyseniz, 2.sezonu için yaptığım spoilersız incelemeye buradan bakabilirsiniz.

Başka bir dizi önerisi olarak Anne with an E Dizi İncelemesine ya da The Good Place: Felsefi Dizi Konusu ve İncelemesine göz atabilirsiniz. The Baby-Sitter's Club severlerin de beğeneceğini düşündüğüm 15 dizi listeme buradan bakabilirsiniz.

Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız sağdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar