Nikolas Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Geçtiğimiz günlerde yeni bir Netflix filmi olan A Boy Called Christmas ya da Türkçesiyle Nikolas trendlere hızlı bir giriş yaptı. Havaların yavaş yavaş soğuması ve kışın yaklaşmasıyla birlikte Noel temalı filmlerin sezonu da açılmış oldu. 

Genellikle bu filmleri kışın ne kadar çok izlemeyi sevsem de hep birbirine benzerler ve biraz klişe olurlar fakat 7 yaş ve üzerine uygun olan Nikolas ya da A Boy Called Christmas kesinlikle klişe bir film değil. Bu yazıda filmin konusunu, oyuncuları ve kişisel incelememi bulabilirsiniz. Hadi isterseniz kendinize içecek sıcak bir şeyler alın, yazımıza geçelim.


A Boy Called Christmas Nikolas Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi

Nikolas (A Boy Called Christmas) Netflix 2021 Filmi Konusu


İsminden de tahmin edebileceğiniz üzere bu film Noel Baba'nın nasıl Noel Baba olduğunu anlatıyor. Bu konuyu işleyen birçok film olsa da bu bir efsane üstüne kurulu olduğu için çekim şeklini ve hikayenin başlangıcını yönetmen kendi hayal gücüne göre değiştirebiliyor.

Filmin başkarakteri küçük Nikolas, babasıyla birlikte Finlandiya'da ormanın içindeki küçük bir kulübede yaşar. Nikolas'ın annesi iki yıl önce öldüğü için sadece o ve babası Joel soğuk kış günlerinden, ayılardan kurtularak hayatlarını sürdürmeye çalışırlar. Bir gün babası önemli bir haber aldığı için gitmek zorunda kalır ve Nikolas'ı halası Carlotta'ya emanet eder. Fakat maalesef Carlotta yardım etmekten çok Nikolas'ın hayatını zorlaştırır.


Kendini yalnız ve üzgün hisseden Nikolas annesinin ona hediye ettiği şapkanın tersini çevirince hiç beklemediği bir şeyle karşılaşır: Elf Diyarı' nın haritası. Babasını da Elf Diyarı'nı bulduklarını söyleyen avcılar çağırıp götürdüğü için Nikolas arkadaşı fare Miika ile birlikte Kuzey Kutbu'ndaki Elf Diyarı'nı bulmak üzere babasını aramaya yola çıkar.

Nikolas Filmi Oyuncuları ve Kadrosu


Bu filmin oyuncu kadrosu ve ekibi gerçekten çok başarılı. Harry Potter'ın Profesör Mcgonagall'ını (Maggie Smith) ve Profesör Slughorn'u (Jim Broadbent) aynı filmde görmek kesinlikle beni heyecanlandırdı. Nikolas'ı Henry Lawfull isimli yetenekli genç bir oyuncu, hikayenin anlatıcılığını Maggie Smith, Nikolas'ın halasını Kristen Wiig, Nikolas'ın babası Joel'i Michiel Huisman canlandırıyor. Filmde daha birçok harika karakter ve oyuncu olmasına rağmen spoiler vermemek açısından onların isimlerini yazmıyorum.

Filmin yönetmenliğini Gil Kenan ve senaristliğini Ol Parker ve Gil Kenan birlikte aynı isimli Matt Haig'in yazdığı kitaptan uyarlayarak üstlenmişler.

Nikolas Netflix 2021 Filmi İncelemesi


Öncelikle bu film için çok güzel bir fantastik dünya yarattıklarını söylemeliyim. Uzun süredir çekimleri ve görsel efektleri bu kadar güzel bir aile filmi izlememiştim. Filmin hikaye içinde hikaye şeklinde olması da bence çok güzeldi. 


A Boy Called Christmas Nikolas Filmi Konusu, Oyuncuları, İncelemesi


Bu tarz filmlerin konusu yukarıda da bahsettiğim gibi genellikle birbirlerine benzer fakat anlatılış ve işleniş biçimi konudan daha önemlidir. Bu tarz filmlerin izleyicilerinin çoğunluğunu çocuklar oluşturduğu için onlara güzel bir mesaj vermeyi amaçlarlar, bu mesajın nasıl verildiği benim için filmin başarılı olup olmadığını tespit etmekte önemli bir kriterdir. Nikolas'ta mesajın veriliş şekli gayet başarılıydı. Birçok güzel fantastik filmin esintilerini hissettim Nikolas'ta, fakat filmin güzel bir kış diyarında çekilmesi bana en çok Narnia Günlükleri'ni hatırlattı.

Şimdi biraz da bu filmdeki Noel kutlamalarının insanlarda nasıl başladığının hikayesinden söz etmek ve birkaç bilgi vermek istiyorum. Bu filme göre Noel aslında bir elf geleneğiymiş ve insanlara elflerden geçmiş. Elbette bu işin fantastik kısmı gibi gözükse de bunda bir gerçeklik payı da var.


Hristiyanlar Noel ile İsa'nın doğumunu kutluyor olsalar da ağaç süsleme, hediyeleşme, Noel Baba'nın gelişini kutlama gibi adetler Keltlerin Pagan inancından gelmekte. Keltler doğada büyünün varlığına ve büyülü mit ve mitolojilere inanıyorlardı. Bu film gibi daha birçok Noel filmindeki elflerin ve Noel Baba'nın hikayeleri de işte bu Pagan mitlerine dayanır. O yüzden çocuklarınızla birlikte bu filmi izliyorsanız bu bilgi de filmi izlerken aklınızda bulunsun, daha farklı bir gözle izlemenizi sağlar.

Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak için @akindawriter'ı Instagram ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et butonları mobildeyseniz yorum gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız sağdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar