En İyi Netflix Yılbaşı Filmleri

Her yıl Noel zamanına yakın yani Kasım ve Aralık aylarında vizyona kış manzaralı güzel Noel filmleri girer. Evlerin ve çevrenin güzel renkli ışıklarla süslenmesi, sıcak çikolata, Noel ağacı ve daha birçok güzel şeyi içinde barındıran bu geleneği yılbaşı filmleriyle taçlandırmak da ayrı bir gelenektir. Sizin için özenle seçtiğim bu listedeki filmler işte tam soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak türden ve hepsi de Netflix orijinal yapımı

Ufak bir bilgi vereyim sizlere; Türkiye'de Noel, kutlanan bir bayram olmadığından dolayı çoğu kişi Noel ile Yılbaşının farkını bilmiyor. Yılbaşı, 31 Aralık'ın gecesinde yeni yılı kutladığımız zamandır. Noel ise şuanda bir bayramdan ziyade gelenek gibi herkes tarafından kutlansa da aslında bir Hristiyan bayramıdır ve İsa'nın doğumu Aralık ayı boyunca kutlanır. Bunu da açıkladığıma göre yazımıza geçebiliriz.

1- The Christmas Chronicles/ Noel Günlükleri (2018)


Yılbaşı filmleri Netflix, Netflix noel filmleri

Netflix'in en başarılı Yılbaşı filmlerinden olan The Christmas Chronicles'ı bu kış kaçırmayın. Çok başarılı bir Hollywood yıldızı olan Kurt Russel'ı Noel Baba olarak görmeye hazır mısınız? İki kardeş Kate ve Teddy Noel'i kendi başlarına eğlenceli bir hale getirirler fakat Kate bu yıl Noel Baba'yı görmeye kararlıdır. 

Teddy yaşı büyük olduğu için elbette buna inanmaz fakat Noel Baba'yı evlerinde gördüklerinde artık inanmak zorundadırlar. Kate ve Teddy gizlice Noel Baba'nın kızağına atlar ve olanları videoya alırlar, tabi işler sonra iyice karışır. İzlemesi çok keyifli bir Netflix yılbaşı filmi. Yalnız ben bu filmin ilkini çok beğensem de ikincisini biraz sıkıcı buldum. Sadece vaktiniz varsa 2.sini izleyin derim, ilki kadar keyifli değil.


2- Nikolas/ A Boy Called Christmas (2021)


Yılbaşı filmleri Netflix, Netflix noel filmleri


Daha geçen haftalarda vizyona giren bu yılbaşı filmi Netflix, benim uzun süredir izlediğim en güzel aile filmi oldu. Hem oyuncuları, hem görsel efektleriyle çocuklarınızla zevkle izleyebileceğiniz bir Noel filmi. Filmin konusunu ve yaptığım incelemeyi buradan görebilirsiniz.

3- Klaus (2019)


Yılbaşı filmleri Netflix, Netflix noel filmleri


Animasyon Noel filmleri arayışındaysanız Klaus tam size göre. Yine bir Netflix orijinal filmi olan Klaus, yapılan iyiliklerin hep birbirini doğuracağı temasını işliyor. Klaus bir oyuncak imalatçısıdır ve tek başına Smeerensburg adlı bir kasabada yaşamaktadır. Kasabada yeni çalışmaya başlayan postacı Jesper, Klaus'a oyuncakları kasabaya bağışlamak ister mi diye sorar ve ikisi birlikte Smeerensburg'a tekrar neşe getirmek üzere bir yolculuğa çıkar. Bu yolculuk elbette zorluklarla doludur. Güzel mesajlarla dolu başarılı bir animasyon.

4- Jingle Jangle A Christmas Journey/ Şakrak Jangle'ın Noel Serüveni (2020)


Yılbaşı filmleri Netflix, Netflix noel filmleri


Jingle Jangle, müzik ve fantastik ögelerle dolu, sevimli bir Netflix filmi. Klaus gibi bu film de bir oyuncakçı hakkında. Diğer insanlardan farklı olan Jeronicus Jangle, torunu Journey ile birlikte ilginç bir icat yapması sonucunda kendilerini büyük bir maceranın içinde bulurlar. 

5- The Knight Before Christmas (2019)


Yılbaşı filmleri Netflix, Netflix noel filmleri


Noel filmlerinin olmazsa olmazı sevimli romantik komedi filmlerini de bu listeye almak istedim. Bu tarz filmlerin hep biraz klişe ve birbirlerine benzediği doğru ancak The Knight Before Christmas bence sürükleyici ve kendini izlettiren bir film. Biraz olayların absürtlüğü sizi güldürebilir ancak Noel temasını ve o Yılbaşı'nda nedense herkesin aşkı aradığı dönemi bence güzel yansıtıyor. 

Brooke (Vanessa Hudgens) kötü bir ayrılık sonucu morali oldukça bozuk, sevimli bir öğretmendir. Bir daha aşkı bulamayacağını düşünürken öyle biriyle tanışır ki tanıdığı hiç kimseye benzemez. Bir Orta Çağ şövalyesi olan Sir Cole, bir şövalye sınavı olarak büyücü tarafından 21. yüzyıla gönderilir. Brooke, tipide arabayla giderken yolun ortasında kafası karışık bir şekilde Orta Çağ'dan daha yeni ışınlanmış olan Sir Cole'a çarpar. Gerisini izleyip görün derim. 

6- Holiday Rush/ Noel Telaşı (2019)


Yılbaşı filmleri Netflix, Netflix noel filmleri


Başka bir romantik komedi noel filmi olan Holiday Rush'ın konusu, Rush Williams isimli bir Radyo DJ'i eşini kaybetmesinin ardından çocuklarıyla yakın bir şekilde ilgilenmek ve tüm ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Bunların üstüne bir de işini kaybetmesi bu Noel zamanına pek de güzel bir başlangıç yapmamasına neden olur fakat Rush, bu Noel'in çocukları için çok güzel olmasına odaklanır. Yine içinizi ısıtacak duygusal bir Netflix yılbaşı filmi.

7- The Holiday Calendar/ Tatil Takvimi (2018)


Yılbaşı filmleri Netflix, Netflix noel filmleri


Öncelikle başroldeki Kat Graham'ın oyunculuğunu her zaman çok severim. The Holiday Calendar'ın konusuna gelirsek, başkarakter Abby Sutton yetenekli bir fotoğrafçıdır fakat işleri pek de istediği gibi gitmiyordur. Noel hediyesi olarak Abby'e büyükbabası bir takvim hediye eder ve bu takvim yavaş yavaş hem Abby'nin hayatını değiştirir hem de büyükbabası ile büyükannesinin hikayesini tam olarak öğrenmesini sağlar. Hem romantik hem de umut veren bu Noel filmini de izlemenizi tavsiye ederim. 

Evet, en iyi yılbaşı filmleri Netflix yazımız bu şekildeydi. Sizin eklemek istediğiniz ya da bu listeden izlediğiniz bir film var mı? Yorumlara yazabilirsiniz.
Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak 
için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et 
butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız
sağdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar