Lise Bitmeden Okunması Gereken 5 Kitap

 

Büyümenin son evreleri ve gelişmenin doruğu olan lise çağı, kendimizi doğru şekillendirmemiz için çok önemli. Bu yazıda bir üniversite son sınıf öğrencisi olarak lisede okuyup hayata bakış açımı değiştiren kitapları derledim, gelin nelermiş lise bitmeden okunması gereken 5 kitap önerileri ya da lise döneminde okunacak kitaplara birlikte bakalım.


Lise Bitmeden Okunması Gereken 5 Kitap







1- Harry Potter Serisi


Lise Bitmeden Okunması Gereken 5 Kitap

 
"Asıl önemli olan birinin nasıl doğduğu değil, nasıl büyüdüğüdür." Albus Dumbledore


Eminim Harry Potter serisini duymayanınız kalmamıştır, tıpkı filminde de dendiği gibi. Her ne kadar bir süredir J. K. Rowling' in Twitter' da yazdığı rahatsız edici şeyler yüzünden kırgın olsam da, bu seri daima çocukluğumun ve ergenliğimin serisi olarak kalacak. Dostluğun, kendine inanmanın gücünün, sevginin önemini ve kederi, yası, hüznü doğru şekilde yaşamanın üzerimizdeki etkisini çocuklara, gençlere ve her yaştan insana böyle fantastik bir dünya üzerinden anlatan daha iyi bir kitap serisi henüz okumadım. Henüz sadece filmlerini izleyip kitaplarını okumadıysanız ya da filmlerini de izlemediyseniz bu seriyi lise bitmeden okumalısınız, size çok şey katacak ve kendinizi dünya çapında bir hayran kulübünün içinde bulacaksınız. Ben şahsen büyük bir Potterhead' im.

Not: Eğer siz de bir Harry Potter fanıysanız, yorumlarda Hogwarts evinizi yazın, benimki Slytherin :)


2- Sherlock Holmes- Akıl Oyunlarının Gölgesinde

Lise Bitmeden Okunması Gereken 5 Kitap


Sherlock Holmes kesinlikle gelmiş geçmiş en iyi dedektiflik romanlarından biri. Sir Arthur Conan Doyle' ın yazdığı bu klasiği okumadan mezun olmayın derim. Artur Conan Doyle Aslında Kimdir adlı yazıma da buradan bakabilirsiniz. Bu yazıda yazarın karakterinin yazdıklarıyla nasıl yansıttığından bahsettim.

3- Martı Jonathan Livingston

Lise Bitmeden Okunması Gereken 5 Kitap


"Cennet bir yer, mekan değildir, bir zaman dilimi değildir. Cennet öğrenmektir, mükemmelliktir." Jonathan Livingston- Martı
 

Richard Bach'ın yazdığı bu eser gerçekten bir başka güzel. Kendinizi aşmanın sonsuza kadar sürebileceğini, bu durmayan çabamızı şevkle sürdürmenin önemini muhteşem işleyen bir kitap. Bir kişisel gelişim değil öykü kitabı ama tüm kişisel gelişim kitaplarından daha çok insanı motive ediyor.

 

4- Simyacı

Lise Bitmeden Okunması Gereken 5 Kitap

 

Brezilyalı yazar Paulo Coelho' nun bu güzel eserini de çoğunuz duymuşsunuzdur. Simyacı kitabının konusu aslında Martı ile biraz benziyor, bir çobanın kendini bulmak için çıktığı yolculuk. Bu kitabı okurken siz de adeta Santiago ile yolculuk ediyorsunuz. 

5- Küçük Prens

 

Lise Bitmeden Okunması Gereken 5 Kitap




Ve listedeki son kitabımız Antoine de Saint-Exupéry' nin yazdığı Küçük Prens kitabı oluyor. Bu tatlı, yalın dille yazılmış ama içinde büyük felsefeleri taşıyan hikaye kitabı, içimizdeki çocuğu neden kaybetmememiz gerektiğini anlatıyor. Liseden mezun olup hayata ve yetişkin dünyasına adım atmadan önce bu kitabı okuyup içinizdeki çocuğu korumayı öğrenmelisiniz. Küçük Prens animasyonu üzerine yazdığım denemeye buradan ulaşabilirsiniz.


Evet, lise bitmeden okunması gereken 5 kitap listem bu şekilde. Siz nasıl buldunuz? Eklemek istediğiniz kitaplar varsa ya da bu kitaplar hakkındaki düşüncelerinizi yorumlara yazabilirsiniz, yeni kitap önerilerine bayılırım doğrusu.

Bu kitaplar kadar ilginç ve güzel olan Anne with an "E" Dizi İncelemesi  yazıma da bakmanızı öneririm. Kitap İncelemesi/Analizi Nasıl Yapılır adlı yazım da şimdiye kadar sizin gibi öğrencilere çok yardımcı oldu. 

Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız sağdadır.

Bu yazının İngilizcesini okumak isterseniz buradan bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar