James Bond Skyfall 2012 Filmi Özeti, İncelemesi

007 James Bond' un yeni filmi No Time to Die, Türkçe ismiyle Ölmek İçin Zaman Yok 30 Eylül' de İngiltere' de gösterime girdi ve bu ekim ayı içerisinde Türkiye' ye gelmesi bekleniyor. Daniel Craig' in son kez James Bond' u canlandıracağı bu 25. Bond filminde bu sefer ne gibi maceraların bizi beklediğini merak ediyoruz. 

Bu arada James Bond' un bir önceki filmi 2012' de çıkmış Skyfall' da neler olduğunu öğrenmek, özeti ve incelemesini görmek için hadi yazımıza geçelim. Eğer No Time to Die izlemeden önce Skyfall' da ne olduğunu öğrenip filme hazır gitmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Yazı spoiler içeriyor, haberiniz olsun. Ayrıca bu film 13 yaş ve üzeri, haberiniz olsun.


James Bond Skyfall 2012 Filmi Özeti, İncelemesi


James Bond Skyfall İstanbul


Bu ünlü Hollywood filminin ülkemiz açısından en merak edilen kısmı filmin başının Kapalı Çarşı, İstanbul' da geçmesiydi. Evet, yanlış okumadınız. Film Sirkeci ve Kapalı Çarşı' nın etrafında bir kovalamacayla başlıyor. Çekimleri sırasında bir çok kişi seti görmeye gitmişti ve haber kanallarında olay olmuştu. Ülkemize ilgi çekme açısından büyük bir reklam olabilirdi bu film fakat yönetmeni İstanbul'u resmen bir Arap çarşısı gibi medeniyetten uzak göstermiş. Sözde İstanbulluları oynayan figüranların hepsi de Türklerin ortalamasından çok daha esmer kısacası Batılıların Orient fikrini destekleyen bir gösterim şeklindeydi.

2012' de İstanbul çoktan kozmopolit, gökdelenlerle dolu bir şehir olmuştu. Bir Türk olarak bu açılıştan utandım doğrusu. James Bond Suç Edebiyatı' nın Ajan romanları arasında belki de en bilinen serisi ve her filmi çıktığında büyük gişe rekorları kırılıyor. Umarım başka bir Hollywood filminde İstanbul' u güzel gösterdiklerini görebiliriz.

Skyfall 2012 Filmin Özeti


Filme dönersek, bu kovalamaca bir trenin üstünde devam ediyor ve Bond' un takım arkadaşı ve başka bir saha ajanı M' den aldığı talimatla Bond' un kovaladığı kişinin kaçmaması için Bond' la çok yakın dövüşteyken ateş ediyor fakat adam yerine Bond vurulup denize düşüyor. Bu arada M kim bilmiyorsanız, ajanlara görevlerini veren yönetici kadın fakat o da bir emir kulu. Bond denizdeyken Adele' in bu film için hazırladığı muhteşem Skyfall müziği giriyor ve jenerik başlıyor.

Jenerik bittikten sonra M16 karargahında, yani İngiltere' nin CIA' yi gibi düşünebilirsiniz, M Bond' un ölüm haberini yazıyor. Aylardır ortaya çıkmamış olan James Bond' u herkes ölü sanıyor. Bu arada baştaki kovalamacanın sebebi çok değerli bilgileri barındıran hard diskin çalınmasıymış. Ve aynı kişiler M'in bilgisayarını hackleyip M' in gözünün önünde M16 karagahını havaya uçurdular ve içindeki birçok ajan öldü. 

Bu olaylardan sonra aylardır ortada olmayan karizmatik ajan 007 James Bond tekrar ortaya çıktı fakat aylarca sahadan uzak kaldığı için fiziksel olarak fazlasıyla hamlaşmıştı. Yine de fiziksel yeterlilik testini geçtiği söylendi ve böylece saha ajanlığına geri dönüp hemen Çin'e yollandı. Tabi aslında M yalan söylemiş, Bond testleri geçememiş.


James Bond Skyfall 2012 Filmi Özeti, İncelemesi


Çin' deyken Bond, bu filmimizin asıl kötüsü olan Sylva adındaki adamla tanışıyor. Sylva da Bond gibi bir ajanmış eskiden ve aynı Bond gibi onun da öldüğünü sanıp terk etmişler. Asıl ismi Tyra Rodriguez' miş. M16 tarafından terk edildikten sonra siyanürle intihar etmeye kalmış fakat ölmemiş. Şimdi M'den intikam almaya karar vermiş.

Bond karargaha geri dönüp M ile konuşurken M çok önemli bir söz söyledi: "En iyi ajanlar yetimlerden çıkar" ve bu da Bond'un geçmişine bir gönderme olmuş oldu. Hem Sylva hem de Bond birer yetimlermiş. Sylva onları takip edeceği için ve şehirdeyken daha fazla insana zarar verebileceği için şehirden uzaklaşıp İskoçya' ya gittiler, yani James Bond' un doğduğu yere. Filmin ismi Skyfall, Bond' un doğup büyüdüğü evin bulunduğun yerin adıymış.

Bond' un çocukluk evini Bond, M ve evlerinin bekçisi hem de bilge bir adam olan Kim birlikte bir kale gibi kuşatıp Sylva' nın saldırısına hazırladılar. Sylva gerçekten büyük bir orduyla saldırdı ve evin her yerini yakıp kül etti. Filmin sonunda Bond Sylva' yı öldürmeyi başardı fakat M ciddi yaralandığı için o da öldü. Filmin sonunda Bond, saha ajanlığına devam ediyor.


Skyfall Filmi Hakkındaki Kişisel Görüşlerim

Öncelikle İstanbul' un gösterim şeklinin beni ne kadar rahatsız ettiğinden bahsettim. İstanbul pazar yeri gibi gösterilmişken Çin' in ise en güzel noktalarının çekilip gösterilmiş olması gerçekten can sıkıcıydı. İkinci olarak her ne kadar James Bond filmlerini sevsem de Skyfall' u gerçekten sevemedim. Normalde filmdeki kötü adamın bir havası, karizması olur fakat bu filmdeki kötü karakter Sylva gerçekten iticiydi ve bir villian yani kötü karakterin gücüne sahip birine benzemiyordu.

James Bond filmleri aynı zamanda ajanların kullandığı olağanüstü aletler ve teknolojileriyle ünlüdür fakat bu filmdeki aletler diğer filmlere göre çok basit kalmıştı. No Time to Die umarım James Bond' un ününü hak edecek bir film olur.

Siz Skyfall hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşabilirsiniz.

Güzel film önerisi arayışındaysanız size Bohemian Rhapsody Analizi, Thor 4 İzlemeden Önce Bilmeniz Gerekenler ve Hipnotizma 2021 Filmi İncelemesi yazılarıma bakmanızı öneririm.
Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak 
için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et 
butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız
sağdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar