Hipnotizma Netflix 2021 Gerilim Filmi Konusu, Oyuncuları

Yeni bir 13 yaş ve üzeri Netflix gerilim filmi olan Hipnotizma ya da İngilizce ismiyle Hypnotic bu hafta Netflix Türkiye trendlerinde en üst sıralara yükseldi. Elbette bir film sever olarak bu gerilim filmi ilgimi çekti ve bu spoiler içermeyen yazıda sizin için konusunu, oyuncuları, filmin karakterlerini ve kendi yorumumu kaleme aldım. Hadi hazırsanız yazımıza geçelim.


Hipnotizma Hypnotic Netflix 2021 Gerilim Filmi Konusu, Oyuncuları, Yorumu


Hipnotizma Filmi Konusu

Film gayet gergin ve biraz da korkunç başlıyor. Andrea Bowen adında bir kadın iş yerinden hızla ayrılıp bir dedektifi arıyor ve birinin kendisini izlediğini hissettiğini söylüyor. Kadın binadan ayrılmak için asansöre bindiğinde bilinmeyen bir numara telefonunu arıyor ve telefonu açtıktan sonra asansörün duvarları Andrea' yı sıkıştırmaya başlıyor ve tam sıkışmak üzereyken filmin tanıtımı başlıyor.

Film, Jennifer Thompson, filmin başkarakteri, adında bir kadının arkadaşının yeni ev partisine gitmesiyle devam ediyor, yalnız partideyken eski nişanlısı Brian' ın da orada olduğunu gören Jenn rahatsız oluyor. Partideyken Jennifer' ın arkadaşı onu bir terapist olan Dr. Meade ile tanıştırır ve ondan randevu almasını söyler. Başta her ne kadar bu fikri tatsız ve saçma bulsa da Jenn sonunda Dr. Meade' ye gider.


Jennifer' ın Dr. Meade ile ilk seansı sırasında Jenn' in Brian ile nişanlıyken çocuk düşürdüğünü ve bu yüzden depresif olduğunu öğreniriz. Bunun üstüne Meade, Jennifer' a yardımcı olmak için hipnoterapi yapmayı teklif eder. Seanstan sonra Jenn çok daha rahatlamış ve mutlu görünür, Dr. Meade ile 3 ay boyunca seanslara devam eder. Film işte bu noktada gerginleşmeye başlıyor.

Jennifer' ın Dr. Meade ile başka bir seansından sonra Jennifer' ı bilinmeyen bir numara arar ve telefonu açınca Jenn hipnotik transa girer. Kendine geldiğinde kendi evinde yemek masasında otururken bulur, banyoya gittiğinde ise Brian yerde kanlar içinde yatıyordur. Brian' ı hastaneye yetiştirebilmiş olsa da bunu ona büyük ihtimalle Jennifer' ın yaptığını öğreniyoruz fakat Jennifer o bilinmeyen numaranın aramasını açtığı andan itibaren yaptığı hiçbir şeyi hatırlamıyordur.

Eminim bu anlattıklarım üzerine suçlunun kim olduğuna dair aklınızda bir fikir oluşmuştur fakat bu noktadan sonrasını filmin heyecanının kaçmaması için anlatmayacağım, izleyip görmenizi tavsiye ederim.



Hipnotizma Netflix Filmi Oyuncuları

Filmin oyuncularını gerçekten beğendim, özellikle Jennifer ve Dr. Meade' nin oyuncuları karakterlerine çok uygun. Kate Siegel filmde başrol oyuncusu, Jennifer Thompson' ı canlandırıyor. Jason O' Mara Dr. Meade' yi, Dule Hill Dedektif Rollins' i, Jaime M. Callica Jennifer' ın eski nişanlısı Brian' ı, Lucie Guest ise Jennifer' ın arkadaşını canlandırıyor.


Hipnotizma Netflix 2021 Gerilim Filmi Konusu, Oyuncuları, Yorumu



Hipnotizma Filmiyle İlgili Kişisel Yorumum

Hipnozla ilgili çok fazla film ve belgesel şimdiye kadar çekildi çünkü insanlar için gerçekten ilginç bir konu. Hatta hipnozun bir çok dolandırıcı tarafından kullanıldığı da söyleniyor ki bence bir gerçeklik payı var bu söylenende. Telefon üzerinden insanları kandıran dolandırıcılar genellikle birçok kafa karıştırıcı şeyden aynı anda bahsedip karşıdaki kişinin kafasını karıştırıyorlar. Bu bizzat daha önce dolandırılmış birisinden duyduğum bir şeydi. Filmde elbette film etkisi yaratılmak adına hipnoz biraz abartılmış ama bir insanın zihninde boşluklar oluşturacak bir hipnoz seansının olması kulağa çok da imkansız gelmiyor.

Uzun süredir +13 bir gerilim filmiyle karşılaşmamıştım, bu beni memnun etti çünkü genellikle gerçekten rahatsız edici sahneler oluyor bu tarz filmlerde, Hipnotizma diğerlerine kıyasla daha temiz bir içeriğe sahip. Ayrıca 1.5 saatlik bir film olması da hoşuma gitti, izlerken zaten geriliyorsunuz film biraz daha uzun olsaydı insanı sıkardı, sonunu bile getiremezdim. Tadında bir sürede bitirilmiş bence film.

Hipnoterapi sırasındaki ışıklar, terapistin hipnotik sesi, çekim şekli ve arka plan müziği kesinlikle gerilimi yaratmayı başarmıştı. Bir eleştirim, filmde sonuna yapılan çok fazla ima vardı. Bazı şeyleri seyircilerin kendisinin bulmasına bırakmalıydılar, özellikle filmdeki dedektifin açıklamalarını fazla detaylı buldum. Yani  film biraz kendi içinde spoiler vermiş gibiydi.

Dr. Meade' nin psikolojiden bahsedişi bence güzeldi. Can sıkıcı terimlerle doldurmak yerine gerçek bir terapi seansına benziyordu. Ek olarak bir kaç kere Dr. Meade kurban psikolojisine de değindi ve böyle bir gerilim filminde hipnoz ile kontrolün sağlandığı bir konunun üzerine kurban psikolojisine değinilmesi bence filmin çok zekice yazıldığına bir örnek. Bir de bu konunun manipülasyon amacıyla kullanılması bence bir farklılık yaratmış.

Sonuç olarak beğendiğim bir gerilim filmi oldu. Daha iyi gerilim filmleri tabi ki daha önce izledim ama bir Netflix yapımı olarak bence gayet başarılıydı. Size de izlemenizi tavsiye ederim, tabi bu tarz filmlerden fazla etkilenmiyorsanız. Kolay korkan biriyseniz bence bu filmi atlamalısınız, sizin için fazla gerilimli olabilir çünkü.

Başka film incelemelerine göz atmak ya da film önerisi almak isterseniz size James Bond Skyfall, En İyi Aile Filmleri ve Bohemian Rhapsody Film Analizi yazılarıma bakmanızı öneririm.
Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak 
için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et 
butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız
sağdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar