İşte Fanları Mutlu Edecek Anne with an E Benzeri 15 Dizi

Açıkçası zorlu ve hüzünlü bir süreçti bir fan olarak yaşadıklarımız. Bu arada Anne with an E 4.sezon ile ilgili tüm haberleri yazdığım bu yazıdan okuyabilirsiniz. Fakat zaman geçiyor ve insan elindekilerle yetinmesi gerektiğini anlıyor. Hiç üzülmeyin sevgili Anne with an E fanları, dizinin yarattığı boşluğu kapatan birbirinden güzel 15 dizi buldum bu süreçte ve bu yazıda sizinle paylaşıyorum. Kadın bakış açısıyla çekilmiş kadın başrollü dizileri eminim siz de benim kadar seviyorsunuzdur. Bu listedeki tüm dizilerin başrolü kadın. Aynı zamanda bir çoğu Netflix dizisi ya da Netflix' te bulunuyor. Hadi lafı uzatmadan yazımıza geçelim.


Anne with an E benzer dizi


1- When Calls the Heart / Kalp Çağrısı (2014-Günümüz)


Anne with an E benzer dizi



Anne with an E' yi bitirdikten sonra ilk izlediğim dizi Kalp Çağrısıydı. Hallmark yapımı bir Kanada dizisi olan When Calls the Heart da Janette Oke' nin yazdığı bir kitaptan uyarlama. Dizi, Elizabeth adında genç ve zengin bir aileden gelen bir öğretmenin kendine olan inancını bulmak için yaşam şartları çok zor olan Coal Valley' e (Kömür Kasabası) öğretmen olarak atanmasıyla başlıyor. Bu kasabada kuracağı ilişkiler, çocuklarla olan ilişkisi ve bulacağı aşk bana tıpkı Anne' in büyümüş halini anımsattı. 20. yüzyılın başında yani 1900' lerde geçen bu dizi gayet güzel, maceralı ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Netflix üzerinden izleyebilirsiniz, yalnız gördüğüm kadarıyla Netflix yakında yayından kaldıracakmış ilk sezonu, yine de internette bulabilirsiniz.

2- The Queen's Gambit (2020)


Anne with an E benzer dizi


Eminim bir çoğunuz bu mini Netflix dizisini duymuşsunuzdur. Kısaca konusu, bir satranç dehası olan Elizabeth Harmon' ın hayatını anlatıyor. 1950- 1960' larda geçen bu dizide Elizabeth küçücükken öksüz kalıyor ve bir yetimhanede yaşamaya başlıyor. Yetimhanede ilgisini çeken tek şey, temizlik görevlisinin oynadığı satranç oyunu oluyor. Israrları sonucunda ona da nasıl oynanacağını öğreten görevliyle aralarında bir bağ kuruluyor ve Elizabeth satranç şampiyonu olmayı kafasına koyuyor. Çekimleri ve kadın başrolün başarılı oyunculuğu sayesinde bir çırpıda izlenen bir dizi.

3- Gilmore Girls (2000-2007)


Anne with an E benzer dizi

Anne with an E benzer dizi deyince aklıma gelen ilk dizilerden biri Gilmore Girls oldu. Gilmore Girls de kadın başrol ve olgunlaşma süreci ya da İngilizcesiyle coming-of-age hikayesine güzel bir örnek. Konusundan kısaca bahsedeyim; Stars Hollow adında Amerika' daki ufak bir kasabada yaşayan Lorelai Gilmore ve 16 yaşındaki kızı Rory Gilmore' un hikayesini anlatıyor. Lorelai Rory' e hamile kaldığında 16 yaşında bir genç kızmış ve kızını kendi çabasıyla büyütmüş biri fakat hala fazlasıyla çocuksu ve büyümeyi reddeden bir anne. Rory ise tamamen sorumluluk sahibi, çalışkan ve başarılı bir öğrenci. Sanki rolleri değişmişler gibi. Dizi sadece eğlenceli değil aynı zamanda bir çok önemli konuya da değiniyor.


4- Bebek Bakıcıları Kulübü / The Baby-Sitters Club


Anne with an E benzer dizi

Bu dizi, Anne with an E' den sonra yeni favori dizim oldu. İlk sezonu için yaptığım spoilersız incelemeye buradan bakabilirsiniz. İlk sezonunu izlediyseniz 2.sezon için yaptığım incelemeye de buradan bakabilirsiniz. Bir Anne hayranının bayılacağı bir dizi kesinlikle.

5- Alexa ve Katie (2018-Günümüz)


Anne with an E benzer dizi

Bu dizi için kesinlikle en iyi Netflix aile dizisi diyebilirim. Tüm sezonlarını ailecek baştan sona en az 5 kez izledik ve hala canımız sıkılınca rastgele bir bölüm açıp izliyoruz. Konusu, Alexa adında 15 yaşında genç bir kızın Lösemi' ye yakalanması sonucu ailesi ve arkadaşlarıyla yaşadıklarını anlatıyor. Fakat konudan hemen hüzünlü olduğunu düşünmeyin, tamamen kanser hastası ve yakınlarını güldürme, umut ışığı ve güç verme üzerine kurulu. Kesinlikle çok komik bir dizi fakat aynı zamanda gerçekten önemli konulara değiniyor. İlk iki sezonda kanser daha ön plandayken üçüncü ve dördüncü sezon gençlerin karşılaşabildiği sorunlar üzerine.

6- Bridgerton (2020-Günümüz)

Geçen yıl Netflix' te en çok izlenen dizi olan Bridgerton' ı bu listeye almasam olmazdı. +18 olmasıyla bu dizi diğerlerinden biraz farklı, eğer 18 yaşın altında bir fansanız bu diziyi atlamanızı tavsiye ederim. Konusu, 1813 yılında Londra' da geçen bir evlilik sezonuyla ilgili. Daphne Bridgerton başta Kraliçe' nin onayıyla sezonun en gözde kızı oluyor fakat abisinin her gelen görücüyü geri çevirmesi üzerine Daphne gözden düşüyor ve evlenebilmesi için bir plan kurması gerekiyor. Biraz gençlik dizilerinin eski dönemde geçenini andırsa da alternatif tarih izlemeyi seviyorsanız bence kesinlikle hoşunuza gidecektir. Özellikle dizideki giysiler, müzikler ve evler müthiş. Bridgerton'ın 2.Sezonuyla ilgili tüm haberleri buradan görebilirsiniz.


7- Never Have I Ever (2020-Günümüz)


Anne with an E benzer dizi

Başka bir Netflix dizisi olan Never Have I Ever da çabucak bitirdiğim bir dizi oldu, diziye yaptığım incelemeye buradan bakabilirsiniz. Diğer bahsettiğim dizilerden biraz farklı olarak bu dizideki baş karakterimiz pek de iyi birisi değil. Hatta dizi başkarakter Devi' nin yaptığı çılgınca şeyler üzerine kurulu diyebilirim. Güzel olan kısmıysa Devi, yaptığı yanlışların cezasını çeken bir karakter, bu yüzden hoşuma gitti aslında dizi. Yine de empati kuramayacağınız kadar kötü birisi değil, daha çok sorunları olan bir ergen.

8- Weightlifting Fairy Kim Bok-Joo


Anne with an E benzer dizi

Bir Kore dizisi fanı olarak bu dizinin bu listede olması gerektiğini düşündüm. Kesinlikle içinizi ısıtan ve motive eden bir dizi. Bir spor akademisinde okuyan 21 yaşındaki Bok-Joo, başarılı ve hırslı bir haltercidir. Yaşıtı bir çok erkekten fazlasıyla güçlü olan bu kız dizinin başında sadece yemek yemek, arkadaşları ve halterle ilgileniyormuş gibi gözükür. Feminen yanıyla pek barışamamış olan Bok-Joo' nun hayatına ilkokul arkadaşı ve akademide okuyan bir yüzücü olan Jung-Joon Hyung' un girmesiyle işler değişir. Hem çok komik hem çok güzel mesajlar içeren bu diziyi kesinlikle kaçırmayın, Netflix' te de hala bulunuyor.

9- Strong Woman Do Bong-Soon 

Başka bir güzel Kore dizisi olan bu dizide Do Bong Soon, ailesinde nesilden nesle aktarılan, ailenin sadece kadınlarına özel çok büyük bir güce sahiptir. Aynı anda 5 adamı yere serebilen, her şeyi bir tüymüş gibi kaldırabilen bu kızı Park Hyung Sik adında bir oyun şirketinin yakışıklı ve genç başkanı fark eder ve koruması olarak işe alır. Yaşadıkları hem çok komik hem de çok güzel olaylara bu diziyle şahit olabilirsiniz. Bu dizi de Strong Girl Bong-Soon adıyla Netflix' te var.

10- A Series of Unfortunate Events / Talihsiz Serüvenler Dizisi

Anne with an E benzer dizi

Bu dizi diğerlerinden farklı çünkü başkarakter 3 kardeşten oluşuyor, yine de içlerinden en büyüğü olan Violet' i başkarakter gibi düşünebiliriz. Başka bir Netflix dizisi olan bu dizinin konusu, ailelerini trajik bir yangında kaybeden 3 kardeş, Baudelaire yetimleri, miraslarına el koymak isteyen Count Olaf yüzünden bir türlü güvenli bir eve ulaşamazlar ve onların vasiyetini alan tüm yakınlarının başına talihsiz olaylar gelir. Aynı zamanda bu dizide olayları anlatan bir anlatıcı da vardır yani masal tadında izleniyor. Kardeşleriniz varsa onlarla izlemek için de kesinlikle bu dizi doğru bir seçim olur.

11- Modern Family (2009-2020)


Tam 11 sezondan oluşan bu harika dizi de uzun zamandır favorilerim arasında. Tam bir komedi dizisi olmasına rağmen bu yapım  birçok önemli konuya değiniyor, örneğin LGBT+ hakları, kadın gücü, aile ve arkadaşlığın önemi gibi. Konusu, Jay Pritchett ve çocukları Claire ve Mitchell' ın aileleri arasında yaşadıkları olayları anlatıyor. Her bir karakter dizide ayrı komik ve ayrı önemli yere sahip. 

12- Self Made (2020)


Anne with an E benzer dizi

Gerçek bir kadın girişimcinin hikayesini anlatan bu Netflix mini dizisi kesinlikle zihnimde özel bir yere sahip ve izleyince sizin de öyle olacağını düşünüyorum. Gerçekte 1800' lerde yaşamış olan siyahi bir kadın aktivist Madam C. J. Walker' ın zorlu hayat hikayesinden esinlenerek yapılmış bu dizi, kendi markasını nasıl oluşturup büyüttüğünü konu alıyor. Saçkıran hastalığına yakalandığı için saçı öbek öbek dökülen ve sürekli çalışmak zorunda olan bu kadın kendini başta çok çirkin hissetmekte. O zamanlar siyahi kadınların saçlarına uygun ürünler yapılmadığı ve yapılsa bile ücretleri çok pahalı olduğu için pazarlamada bu konuda çok büyük bir açık olduğunu fark eden Walker, kendi işini kurar ve şirketi büyük bir marka olur. Hem hüzünlü hem ilham verici bu hayat hikayesini izlemeden geçmeyin derim. Anne with an E benzer dizi arayışında olanlar için de birebir.

13- Heartland (2007-Günümüz)


Başka bir Kanada yapımı olan bu dizi tam 14 sezondan oluşuyor. Konusu, Amy adında çılgın bir genç kızın annesi hiç beklenmedik bir şekilde ölüyor. Ve aynı zamanda sahip oldukları at çiftliğini de kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlar. Atlarından vazgeçmek istemeyen Amy ve büyükbabası bir çözüm bulmaya çalışırlar. Kesinlikle güçlü ve duygusal bir hikayesi var bu dizinin.

14- The Crown


Anne with an E benzer dizi

Dönem dizilerini ve güçlü kadınları konu alan dizileri seviyorsanız The Crown' a kesinlikle bayılacaksınız. Bu Netflix dizisi, şuanki İngiltere Kraliçesi Kraliçe Elizabeth' in hiç beklenmedik bir şekilde kraliçe oluşunu ve bu durumu nasıl bir ustalıkla yönetişini konu alıyor. 3.sezondan itibaren Prenses Diana' yı da konu almaya başlayan bu dizi gerçekten insana çok şey katıyor.

15- The Good Place

Listeyi yine başka bir favori dizimle bitirmek istedim, The Good Place için yaptığım incelemeye de buradan bakabilirsiniz.

Anne with an E Benzer 15 Dizi listem bu şekilde. Siz ne düşünüyorsunuz, yorumlara diziler hakkındaki görüşlerinizi yazarsanız çok memnun olurum. Yazıyı beğendiyseniz bir Anne hayranı arkadaşınızla paylaşın ki o da faydalansın. Ayrıca Anne with an E için yaptığım incelemeye de buradan bakabilirsiniz.
Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak 
için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et
butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız
sağdadır.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Hepsini okumayı hedefliyorum,hepsi birbirinden güzel .
    bu tarz dizileri seven insanlar oldukça zevkli olmalılar .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, listeyi beğenmenize sevindim

      Sil