Mini Dizi Önerisi: Dash and Lily Netflix Konusu, İncelemesi

Size harika, tam kışın izlemelik bir Netflix mini dizi önerisiyle geldim; Dash and Lily ya da Türkçe ismiyle Bize Çıkan Yollar. Bu yazıda dizinin konusunu, oyuncularını ve kendi kişisel yorumumu spoilersız şekilde bulabilirsiniz. 13 yaş ve üzerine uygun bir dizi olduğunu hatırlatayım. Hadi içecek sıcak bir şeyler alın gelin, yazımıza geçelim.


Netflix Mini Dizi Önerisi: Dash and Lily Netflix Konusu, Oyuncuları, İncelemesi


Dash and Lily Konusu


Tam kitap aşıklarına göre olan bu dizinin konusu da iki kitap sevdalısı hakkında. Dash, 17 yaşında biraz depresif, acı dilli, aşılması zor duvarları olan bir genç. Vaktini kitap okuyarak, en yakın arkadaşı Boomer ile takılarak geçiriyor. Dash eskiden daha çok insanla vakit geçiriyor olsa da eski sevgilisi Sofia ile ayrıldığından beri ortak arkadaşlarıyla görüşemez olmuş. Bir gün en sevdiği kitapçı the Strand'de vakit geçirirken kitaplıkların birinde kırmızı kaplı bir defter buluyor. Üstünde ise merak uyandıran bir yazı var: "Cesaretin var mı?"

Defterin içinde onu okuyan kişi için hazırlanmış bir oyun bekliyor Dash'i. Kitapçıdaki belli kitapları kullanarak okurun gizemli bir cümleyi bulması gerekiyor. Dash, the Strand'i avcunun içi gibi bildiği için bu onun için o kadar zor olmasa gerek. Yalnız son kelimeleri bulmak için Dash'in gittikçe daha zor şeyler yapması gerekiyor ve izlemesi bizim için çok da keyifli oluyor.


Dizinin diğer başkarakteri Lily ise Dash'in aksine son derece pozitif ve iyimser bir kız. Yalnızca hayatında bir sorun var ki kendisini kabul edecek bir arkadaş grubuna, çevreye bir türlü sahip olamıyor. Hep bir gün birçok romantik komedide olduğu gibi ruh eşiyle tanışacağını düşünüyor, yalnız Lily'nin anlamadığı şey o kendi küçük alanında yaşadığı ve kendini zorlamadığı sürece ruh eşiyle tanışamayacağı. İşte, Dash'in bulduğu defterin sahibi Lily. Bakalım bu ikisi birbirlerine meydan okuyarak sonunda tanışabilecek ya da anlaşabilecekler mi?


Netflix Mini Dizi Önerisi: Dash and Lily Netflix Konusu, Oyuncuları, İncelemesi


Dash and Lily Oyuncuları


Dash'i Austin Abrams, Lily'i Midori Francis, Boomer'ı Dante Brown, Lily'nin abisini Troy Iwata ve Sofia'yı Keana Marie canlandırıyor. Oyunculara bir mini dizi olduğu için ne kadar bağlanacağınızı bilemesem de Lily ve Dash'in karakterlerini kesinlikle sempatik bulacağınızı düşünüyorum. Özellikle Dash'i şu aralar özellikle Dune filmiyle ön plana çıkmış olan Timothee Chalamet'e benzeten çok kişi var, siz de hayranıysanız eminim bu diziye daha çabuk ısınmanızı sağlayacaktır.

Dash and Lily Kişisel Yorumum

Bence kesinlikle çok sevimli bir mini dizi olmuş. Özellikle Anne with an E gibi edebi cümleler kullanılan, söz oyunları yapılan dizileri seviyorsanız bu diziye de eminim bayılırsınız. Bölümlerin her biri yaklaşık 30 dakika o yüzden bir bölümün ne zaman bitip öbürünün başladığını fark etmiyorsunuz bile. Diziyi bir günde bitirirsem kendime çok kızacağımı biliyordum ama engel olamadım ve haftasonu bir çırpıda bitirmiş bulundum.




Şimdi dizide ilginç bulduğum birkaç şeyden söz etmek istiyorum. Bence Dash ve Lily'nin karakterlerini tanımamızı dizi, bölümleri hep onların bakış açısından çekip arada geçmişlerinden sahneler göstererek çok güzel başarmış. Zaten bu dizinin işleyişi tamamen karakter gelişimi ve ikisinin birbirlerinin hayatına olan etkisi üzerine. Maalesef Netflix dizinin 2.sezonunun gelmeyeceğini duyurdu ancak şanslıyız ki dizi aslında 4 kitaplık bir seriden esinlenme. Ben en yakın sürede almayı düşünüyorum kitapları ve alınca onların da incelemesini sizin için yaparım.


Netflix Mini Dizi Önerisi: Dash and Lily Netflix Konusu, Oyuncuları, İncelemesi


Dizinin tek hoşuma gitmeyen yanı son 3 bölüme kadar dizinin işleniş hızı, söylenen sözler, ilişkiler, duygular çok güzeldi ancak özellikle son 2 bölümde dizi bitirilmeye çok acele edilmiş gibi. Özellikle sondan ikinci bölümü izlerken kendimi ekrana boş boş bakıp sinirlenirken buldum. Bu kadar güzel ilerleyen bir diziyi müthiş bir finalle de bitirebilirlerdi. Yine de tabi diziye başlamama sebebi olacak kadar kötü değildi.


Bir de yaşlarına pek uygun olmayan hatta yasak olan bazı şeyleri dizi boyunca rahatça yapmaları biraz tuhaftı doğrusu. Örneğin, içki içmek Amerika'da 21 yaşın altındakilere yasak olsa da dizide bu 17 yaşında olan karakterler rahatça içiyorlardı, bara giriyorlardı. Zaten oyuncuların görünüşleri de 17 yaşa benzemediği için karakterlerin yaşını dizi boyunca unuttum diyebilirim. Benim için birer üniversite öğrencisi gibiydiler.

Kitabın bir klasik olan The Lake House/ Göl Evi filminden fazlasıyla esinlenilerek yazıldığını da eklemeden geçemeyeceğim. Ama tabi çalıntı demek istemiyorum, sadece esintileri var. 2006 yapımı Sandra Bullock ve Keanu Reeves'in oynadığı o filmi izlemediyseniz de diziyi izledikten sonra izlemenizi tavsiye ederim, ne demek istediğimi anlayacaksınız. 

Dash and Lily Netflix dizisini izlediyseniz görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz.

Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak için @akindawriter'ı Instagram ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et butonları mobildeyseniz yorum gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız sağdadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar