Bir Diziden Çok Daha Fazlası: Anne with an E İncelemesi

 🎬 Yeşilin kızı Anne isimli 1908'de yazılmış kitap serisinden uyarlanarak çekilmiş bir Netflix dizisi olan Anne with an E, görüntüleriyle gözünüze, müzikleriyle kulağınıza ve replikleriyle ruhunuza hitap edecek. Siz de güzel dizi önerisi, netflix dizi önerisi arayışındaysanız hadi çayınızı, kahvenizi alın gelin, incelememize geçelim.


Dizi Severlere Anne with an E: Dizi İncelemesi



"Hayal etmek hatırlamaktan daha iyi. Neden en kötü anılar en kalıcılarıdır?"         Anne Shirley Cuthbert/ Anne with an E


Anne with an E Genel Konusu

Bebekliğinden itibaren bir yetimhanede büyümek zorunda kalan Anne' in 13 yaşına geldiğinde  Prens Edward Adası' ndaki Green Gables' da güvenli bir yuva bulmasıyla başlıyor hikayemiz. Geçmişinde yaşadığı ve hala yaşamakta olduğu onca travmaya rağmen hayata sıkıca tutan, kalbini sevgiye kapamayan bu kız çocuğunun hikayesini ve çevresindekilerin hayatını nasıl güzelleştirdiğini izlerken kâh duygulanacak kâh güleceksiniz

Anne' i evlatlık edinen aile, Cuthbert' ler, Marilla Cuthbert ve kardeşi Matthew Cuthbert' ten oluşuyor. İlk bölümü kısaca özetlemek gerekirse, büyük bir çiftlik olan Green Gables' ın işlerini iki yaşı ilerlemiş kardeş yıllardır birlikte yürütüyorlardı fakat Matthew Cuthbert' ün yaşı gereği fiziksel güç gerektiren işler artık kalbini yormaya başlamış, bu yüzden de yakınlarındaki yetimhaneden erkek bir çocuk evlat edinmeye karar vermişler. Bu çocuk hem çiftlik işlerinde Matthew' e yardım edecek hem de onun için de daha rahat bir yaşam olmuş olacaktı fakat yetimhaneye haber göndermesini istedikleri kişi bir hata yapmış ve erkek çocuk yerine Anne' i göndermiş. 

Yeni ve güzel bir yuvaya kavuşacağı için neredeyse mutluluktan havaya uçan Anne, Cuthbertler gelenin bir kız olduğunu görünce gözünlerindeki hayal kırıklığıyla Anne'in kalbi paramparça oluyor. Daha sonra gelişecek olayları izleyip görün isterim, tadı kaçmasın.

İçinde herkesin kendine benzer bir şeyler yakalayabileceği bu dizi, benim favorilerim arasındaki yerini daha ilk sezonunun dördüncü bölümünde aldı. Dizideki karakterlerle insan öyle bir bağ kuruyor ki bittiğinde adeta kalbiniz sızlıyor.


Anne with an E Dizi İncelemesi

"Anlatırsan unuturum, öğretirsen hatırlarım. Beni dahil edersen öğrenirim."       Anne Shirley Cuthbert/ Anne with an E

 

 

İlk Sezon Biraz Yavaş İşliyor


Diziyi ikinci kez baştan izlediğimde de fark ettiğim çok şey oldu. Zaten tahminimce bir kez izleyen bir kez daha izlemek istiyor. İlk iki bölümde çok sıkılıp diziyi bıraktığını duyduğum birkaç kişi oldu. Gerçekten ilk bölümlerde konu biraz yavaş işliyor ama bu yönetmenin kasıtlı yaptığı bir şey çünkü başkarakterlerin zihnimize iyi yerleşmesini, onlarla bağlantı ve empati kurup iç dünyalarını anlayabilmemizi istiyor. Eğer siz de ilk bölümde sıkıldığınızı fark ederseniz lütfen sabredin çünkü üçüncü bölümden sonra konu hız kazanıyor ve devamını kaçırmayı kesinlikle istemezsiniz.

Oyuncular

Dizinin oyuncuları kesinlikle harika. Anne Shirley'i genç İrlandalı bir oyuncu olan Amybeth Macnulty, Gilbert' ı Lucas Jade Zumann, Marilla' yı Geraldine James, Matthew' u R. H. Thomson, Diana' yı Dalila Bela oynuyor.


Dizi Severlere Anne with an E: Dizi İncelemesi


Dizideki Güzel Mesajlar

Ek olarak, bugün doğum günüm ve kendime hediyem bu dizinin incelemesini yapmak oldu. Hoşgörü, özgüven, doğru olan için savaşma ve daha bir çok güzel temayı içinde barındıran bir dizi kesinlikle. Ve bu kadar edebi sözün bir arada olduğu başka bir dizi de izlemedim. Küçük çocuklarla değil ama 12 yaşından itibaren çocuklarınızla zevkle izleyebilirsiniz. 

Buraya da dizinin ikinci sezon fragmanını bırakıyorum, endişelenmeyin spoiler içermiyor:




• Puanım: 10/10

• Size bugünkü sorum: size çok kötü davranan birinin başına kötü bir şey gelseydi, ona destek olur muydunuz? Cevabınızı yorumlara yazabilirsiniz.

Anne with an E ile ilgili tüm yorumlarınızı merakla bekliyorum

Anne with an E 4.sezon ile ilgili tüm sorularınızı cevaplayacak yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Hazırladığım İşte Fanları Mutlu Edecek Anne with an E Benzeri 15 Dizi yazıma da kesinlikle bakmanızı öneririm. Hayallerinizi süsleyecek film önerisi isterseniz; La La Land-Aşıklar Şehri: Film İncelemesi ya da In the Heights(2021) Film İncelemesi yazılarımı okuyabilirsiniz. 

Yeni yazılarımdan kolayca haberdar olmak için @akindawriter'ı Instagram 
ve Twitter'dan takip edebilirsiniz. Takip et butonları mobildeyseniz yorum 
gönder kısmının altında, bilgisayardaysanız sağdadır.

Bu yazının İngilizcesini okumak isterseniz buradan bakabilirsiniz.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Devamını bu kadar kişinin istemesine rağmen Netflix'in neden ayak sürüdüğünü bir türlü anlayamadığım dizi... :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum! Tüm fanların kalbi buruk kaldı.

      Sil